Skip to content
Politică

SURSE PSD, măsură de ultima oră: amnistia fiscală să se aplice celor cu datorii la 31 decembrie 2017

economica.net

Coaliția guvernamentală PSD-ALDE pregătește o nouă măsură fiscală despre care Dragoș Vâlcov a menționat că este prevăzută în programul de guvernare.

Concret, ar fi vorba despre pregătirea unei amnistii fiscale. Potrivit unor surse din Ministerul de Finanțe, citate de hotnews.ro, amnistia fiscală ar fi valabilă pentru persoanele fizice, cât și juridice care s-au îndatorat la 31 decembrie 2017.

“Vorbim de circa 100 miliarde lei, din care doar 3 miliarde sunt datorii ale persoanelor fizice. Mare parte din sumă nu mai poate fi recuperată, așa că mai bine să o ștergem. Pe partea de persoane juridice sunt circa 17 miliarde lei care pot fi recuperate, dar în decursul a foarte mulți ani”, au precizat sursele.

Cu toate acestea, actorii economici care nu ar beneficia de această amnistie ar fi companiile de stat din cauza legislației europene.

„Așadar, decât să le închidem, pentru că vorbim de locuri de muncă, nu mai bine le ajutăm?”, au zis sursele din minister.

Darius Vâlcov a precizat și el despre datoriile oamenilor de afaceri cât și a persoanelor fizice că ar fi în cuantum de 98 de miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *