Skip to content
Puterea Știrilor Video

PSD mizează pe ”trădători” de la PNL și USRPLUS pentru a da jos Guvernul Cîțu: ”Șansele ca moțiunea să treacă sunt 50-50”

dcnews.ro

Invitat la ”Puterea Știrilor”, deputatul PSD Dan Cristian Popescu recunoaște că social-democrații nu au în acest moment voturile necesare pentru ca moțiunea de cenzură intitulată „România eşuată. Recordul fantastic al Guvernului Cîţu”, depusă miercuri, să treacă de votul Parlamentului. Deputatul susține, însă, că că există discuții avansate în acest sens cu parlamentari AUR, dar și de la USRPLUS sau PNL.

”PSD nu are voturile necesare în acest moment pentru trecerea moțiunii, de aceea discutăm cu toată lumea, și cu grupurile minorităților, cu parlamentari USR, din PNL, deci cu toți cei interesați ca acest Guvern să fie oprit. Vedem că cei din coaliția de guvernare au cu totul alte preocupări în acest moment: războaiele dintre USR și PNL, se luptă acolo pe funcții, așa cum se luptau atunci când au făcut Guvernul. Nu am văzut nicio discuție pe vreo idee, pe vreun plan, pe educație. Aș fi vrut să se certe pe un program de educație X și Y, dar nu, ei s-au certat că pe cine pun în funcții. Am văzut tot ce au făcut de la începutul guvernării și până acum: tot felul de politruci care urmăresc doar să ajungă în funcții și care ajung să își ia sume mari de bani de la stat: acesta este singura lor preocupare”, spune social-democratul.

Pe de altă parte, deputatul PSD se arată convins că vor exista voturi anti-Cîțu și de la PNL și USRPLUS.

”Este posibil să existe voturi la moțiunea de cenzură și din partea membrilor PNL și USR. Înțeleg că cei din PNL nu vor fi în sală, probabil pentru a preveni. Noi știm că le este frică că alți parlamentari PNL vor vota moțiunea și că nu vor fi deloc în sala, sau eventual va fi o prezență minimală.

Eu cred că dacă partidele respective ar fi democratice și ar lăsa parlamentarii să voteze așa cum consideră, moțiunea ar trece cu mult mai multe voturi decât este nevoie, dar dacă se apelează la metode „democratice” pentru a-i da afară din sală astfel încât să nu scape vreo unul dintre ei vreun vot, șansele pentru PNL cresc. Șansele ca moțiunea să treacă sunt 50-50”, completează social-democratul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *