Skip to content
Puterea Știrilor Video

PSD nu a uitat de tragedia de pe Lacul Morii. Vigheciu: Administrația Nicușor Dan, foarte iubitoare de câini, i-a lăsat să se înmulțească fără niciun fel de control

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Consilierul general PSD Adrian Vigheciu a declarat la „Puterea Știrilor” că Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 6 poartă vina pentru moartea Anei Oros Daraban, femeia de 43 de ani ucisă de câini în zona Lacul Morii. Potrivit social-democratului, „municipalitatea și Sectorul 6 se ascund după rapoarte” în loc să-și asume greșelile și să rezolve problema câinilor agresivi. El susține că nu i se pare o coincidență faptul că tragedia a avut loc după ce edilul de la Sectorul 6, Ciprian Ciucu, a decis să dea afară 100 de polițiști locali.

„Este regretabil faptul că atât Primăria Capitalei, cât și Sectorul 6 se ascund după rapoarte, cer demisiile unor oameni de nivel doi sau trei în cadrul administrațiilor lor și o persoană, din păcate, a murit, fiind aceeași persoană care în urmă cu un an a fost mușcată în același loc de câini. Ce se întâmplă aici? Începând cu 2020, dacă vă aduceți aminte, după tragedia din Sectorul 2 cu acel copil care a fost omorât, municipalitatea a investit foarte mult în ASPA, au fost strânși câinii și problema a scăzut foarte vizibil la nivelul Bucureștiului. În privința câinilor vagabonzi, problema este că cineva a venit acum la frâiele conducerii în București și în sectoare și a spus tăiem drastic fondurile date pentru câini.

Nicușor Dan și alianța PNL-USR de la nivelul municipalității, care, fiind foarte iubitoare de câini, a spus să-i lase să se înmulțească fără niciun fel de control, pentru că știm foarte clar că unde sunt cinci câini, în 2 ani vor ajunge să fie 30 de câini.

Eu nu consider că este o coincidență faptul că în Sectorul 6, de exemplu, în anul 2021 a avut loc o reformă a Poliției Locale de Sector. Ce s-a întâmplat? Din cei 350 de lucrători angajați la Poliția Locală, 100 de lucrători au fost scoși din schemă. Deci, din 350 de posturi, Poliția Locală Sector 6 a rămas cu 250. Tragedia este că acești 100 de oameni au fost scoși din operativ, nu din personalul de la birouri. Practic, Poliția Locală Sector 6 dintr-o dată s-a înjumătățit, ca efectiv alocat pe stradă. Eu mă așteptam ca Ciprian Ciucu să se țină de promisiune, așa cum a spus după această tragedie, și să înființeze o direcție în cadru sectorului care să se ocupe cu acest aspect, cel al protecției câinilor, cel al protecției animalelor, un fel de poliție a animalelor, un serviciu de ecarisaj, un ceva. Din păcate au trecut mai bine de două luni de la acest eveniment tragic și nu s-a întâmplat”, a spus social-democratul.

Adrian Vigheciu a adăugat că, din cauza câinilor agresivi, bucureștenii nu se pot bucura de cel mai mare lac artificial din Capitală.

„Da, din păcate, acolo Sectorul 6 trebuia să se bucure de ceea ce este cel mai mare lac artificial din cadrul Bucureștiului, și anume de zona Lacului Morii. E, foarte mulți oameni, vă dați seama, în momentul de față sunt speriați să mai acceseze zona respectivă, pentru că normal, dacă ești în nesiguranță, nu vrei să te duci, să alergi, să plimbi pe acolo pentru că riști să treci prin ceea ce a trecut femeia respectivă”, a mai declarat consilierul general PSD.

În 21 ianuarie, Ana Oros Daraban, o femeie în vârstă de 43 de ani, a murit după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *