Skip to content
Puterea Știrilor Video

PSD nu ar fi putut bloca instaurarea Guvernului, susține Daniel Fenechiu: Chiar dacă au încercat să facă scandal în unele comisii, tot coaliția avea majoritate

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Într-un interviu pentru „Puterea Știrilor”, senatorul liberal Daniel Fenechiu a declarat că „PSD nu ar fi reușit să avizeze negativ vreun ministru și să blocheze instaurarea Guvernului”, în contextul în care Marcel Ciolacu susținea că va face o opoziție dură coaliției de guvernare.

„PSD n-a avut ca obiectiv lămurirea unor probleme, ci pur și simplu a avut o problemă de imagine în a arăta că majoritatea PNL-USRPLUS-UDMR nu respectă democrația”, a mai precizat liberalul.

„Să știți că nu au fost foarte mari diferențe. În general, omul își subsumează eforturile la un obiectiv pe care și-l propune și care este raportat la realitate.

Având minoritate în toate comisiile parlamentare era cât se poate de clar că PSD nu va reuși să avizeze negativ vreun ministru și că nu va reuși să blocheze instaurarea Guvernului, sens în care, în anumite comisii cum ar fi Comisia Juridică, au încercat să facă puțin scandal, dar au fost doar de natură mediatică în contextul în care timpul era destul de scurt, stabilit de Biroul Permanent, alocându-se o oră din care prezentarea ministrului a fost 25 de minute și fiecare grup parlamentar avea dreptul la două întrebări.

În loc să se treacă la discuții, s-a discutat despre procedură vreo 20 de minute, ceea ce denotă că PSD n-a avut ca obiectiv lămurirea unor probleme, ci pur și simplu au avut o problemă de imagine în a arăta că majoritatea PNL-USRPLUS-UDMR nu respectă democrația.

A fost o etapă de relații politice mascată în nume de procedură”, a explicat Daniel Fenechiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *