Skip to content
Politică

PSD nu cedează șantajului ALDE. Dăncilă: Facem remaniere, nu restructurare. Fără Pro România la guvernare

Inquam Photos / George Calin
Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat luni, după Comitetul Executiv, că ”majoritatea colegilor au decis că nu e oportună cooptarea ProRomânia la guvernare”.
Am avut o discuție cu Victor Ponta despre o eventuală susținere a PSD, s-au abordat noțiuni generale, nimic punctual”, a declarat Dăncilă.

Premierul a precizat că o serie de declarații făcute de Victor Ponta au „nemulțumit PSD” și au condus la „această reticență la a coopta ProRomânia la guvernare”.

Chestionată de ziariști dacă Ponta a vorbit despre intrarea la guvernare, Dăncilă a răspuns: „A lansat această ipoteză de a veni la guvernare, dar nu au fost discuții care să se finalizeze cu un protocol, cu o soluție privind venirea la guvernare”.

În ședința conducerii CEX de luni seara s-a decis continuarea guvernării alături de ALDE, în condițiile în care „pentru noi în acest moment este importantă stabilitatea României”, a continuat Dăncilă.
Premierul a negat faptul că Tăriceanu ar fi cerut portofolii în plus pentru a rămâne la guvernare alături de PSD.
Chestionată despre condițiile puse de liderul ALDE, Viorica Dăncilă a precizat că „PSD nu acceptă un ultimatum” în condițiile în care „discuțiile în cadrul unei alianțe sunt discuții aplicate, un dialog constructiv, nu putem vorbi de un ultimatum dat ”.
Citește  continuarea pe Hot News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *