Skip to content
Politică

PSD nu mai susține proiectul de lege care limitează accesul la informaţii publice: ”Nu e o prioritate”

Inquam Photos / Octav Ganea

Social-democrații care au inițiat proiectul de modificare a Legii 544/2001 își vor retrage semnăturile, PSD nesusținând această inițiativă: „Nu e o prioritate”.

„Referitor la propunerea legislativă privind modificarea legii 544, PSD nu susține această inițiativă. Semnatarii din partea PSD își vor retrage semnatura. Nu e o prioritate pentru PSD această lege”, transmit social-democrații.

Și Florin Roman și-a retras semnătura de pe proiectul de modificare a legii 544/2001, în urma criticilor potrivit cărora inițiativa ar limita accesul la informațiile publice și ar da posibilitatea autorătăților să refuze accesul pe motiv că informațiile sunt solicitate cu „rea-credință”.

Potrivit proiectului de lege, inițiat de Vlad Bontea Vlad, Claudiu Ilişanu, Eliza-Mădălina Ştefănescu și Vişan George, deputați PSD, precum și de Florin Roman, PNL, autoritățile sau instituțiile publice au dreptul să refuze motivat comunicarea informațiilor cerute în condițiile în care acestea conțin date cu caracter personal ce nu pot fi anonimizate ori în condițiile în care aceste informații „sunt solicitate cu rea-credință”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *