Skip to content
Politică

PSD nu susține „în niciun fel” un guvern minoritar: „Aşteptăm următoarea mutare”

aktual24.ro

Preşedintele executiv al organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Social Democrat (PSD), deputatul Marius Budăi, afirmă că social-democraţii nu vor susţine nicio formulă de guvernare care nu se bazează pe o majoritate parlamentară.

El a declarat, pentru AGERPRES, că învestirea unui guvern minoritar, fie al Partidului Naţional Liberal (PNL), fie al Uniunii Salvaţi România (USR), fie chiar al PSD nu reprezintă o soluţie pentru situaţia în care se află România în momentul de faţă.

Noi am spus de la început că în această perioadă avem nevoie de un guvern de specialişti, tehnocraţi, trimişi din toate partidele parlamentare, care să traverseze România în această perioadă de criză şi după care să avem alegeri anticipate. Aşteptăm următoarea mutare. Deocamdată, ne poziţionăm foarte clar cu un vot împotriva unui guvern minoritar (…). Nu susţinem niciun fel de guvern minoritar, nici din partea PSD, nici din partea PNL, nici din partea USR sau a altui partid”, a afirmat Budăi.

Acesta a precizat că actuala criză sanitară, dar şi criza energiei sunt principalele priorităţi ale României, pentru care trebuie găsit soluţii de către viitorul guvern, care va trebui să aibă majoritate în Parlament.

Amintim că miniştrii propuşi de premierul desemnat Nicolae Ciucă vor fi audiați marţi în comisiile parlamentare de specialitate, iar votul de învestitură va fi miercuri în plenul reunit al Parlamentului. Decizia a fost luată sâmbătă de Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Miniștrii vor fi audiați în comisiile parlamentare marți, de la ora 10.00 și până la 20.30. Timpul alocat este de o oră, însă pentru Nelu Tătaru, ministrul propus la Sănătate, audierea este programată să dureze două ore, iar pentru Sorin Cîmpeanu, o oră și jumătate. Primii audiaţi vor fi Bogdan Gheorghiu (Cultură) şi Eduard Novak (Tineret şi Sport). Audierile se vor încheia la 20.30, cu Nelu Tătaru, care a mai deținut portofoliul Sănătății în Guvernul Orban. Ședința plenului reunit în care Nicolae Ciucă va merge să ceară votul de încredere va avea loc miercuri de la ora 12.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *