Skip to content
Politică

PSD nu vrea ca medicii nevaccinați să fie suspendați sau să fie testați pe banii lor: Soluția noastră a fost ca testele să fie decontate de stat

Inquam Photos/Octav Ganea

PSD se opune legislației care prevede ca personalul medical nevaccinat să fie suspendat pe 30 de zile sau să fie testat pe banii proprii, a anunțat senatorul Florian Bodog. Acesta a precizat că parlamentarii PSD au solicitat amânarea discuțiilor privind proiectul de lege, ajuns în comisiile de specialitate.

Nu cred că în pandemie în plin vârf pandemic putem să renunțăm la vreunul dintre actorii care acordă asistență medicală, nu cred că vreun român trebuie să fie privat de îngrijiri medicale, doar pentru că  ei (PNL) își doresc să ia o decizie politică de a reglementa acest lucru pe genunchi, ca o procedură de urgență.

Soluția noastră a fost ca testele să fie decontate de stat, suntem într-o situație de sănătate publică, într-o criză de sănătate publică. Nu ne permitem să pierdem niciun medic, nicio asistentă medicală de la patul bolnavului.

Introducerea certificatului verde la locul de muncă este o măsură care s-a aplicat și în alte state. Nu suntem de acord cu modul în care este reglementat în momentul de față. S-a trecut peste decizia europeană, să poți beneficia de certificat verde chiar dacă ești testat, la noi nu se ia în considerare acest lucru. Aceste testări să se facă pe banii statului. PNL nu a fost de acord cu acest lucru”, a spus Florian Bodog.

Acesta susține că testarea trebuie să fie gratuită pentru toți angajații, nu doar pentru medici. De asemenea, PSD susține ca și testarea să permită obținerea certificatului verde.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *