Skip to content
Politică

PSD nu vrea să voteze contribuția României la UE. Antonel Tănase (PNL): Cu așa ceva nu te joci, nu e o temă pentru demagogii sterile și like-uri pe Facebook

PS News
" "

Deputatul liberal Antonel Tănase spune, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că ”pur și simplu” nu înțelege cum vede PSD politica”. ”Când principalul partid de opoziție vine și spune public că nu votează contribuția României la bugetul UE, liderii europeni ne cred pe toți nebuni și ageamii. Cu așa ceva nu te joci, nu e o temă pentru demagogii sterile și like-uri pe facebook”, scrie fostul secretar general al Guvernului Orban.

„Sunt momente în care pur și simplu nu reușesc să înțeleg cum vede PSD politica. De ce să te opui construirii viitorului nu doar pentru români, ci pentru întreaga Europă? Oameni buni, când principalul partid de opoziție vine și spune public că nu votează contribuția României la bugetul UE, liderii europeni ne cred pe toți nebuni și ageamii. Ca membre ale UE, toate țările europene trebuie să ratifice bugetul Uniunii, altminteri Mecanismul European de Redresare și Reziliență – adică fondurile pentru relansarea economiilor europene după pandemie – nu mai există. Cu așa ceva nu te joci, nu e o temă pentru demagogii sterile și like-uri pe Facebook.

" "
" "

Sunt 27 de state membre UE, iar banii care trebuie să ne ajute pe toți sunt 672,5 miliarde de euro. Nu discutăm de vândut semințe, discutăm aici despre responsabilitatea României și obrazul ei în lume.

E penibil, e ridicol, e jenant ca un partid – orice partid, mic, mare, nou sau vechi – să adopte un asemenea discurs. Pătează obrazul tuturor românilor. Mi-aș fi dorit ca politicianismele ieftine ale opoziției să se rezume la lucruri mici sau, Doamne-ajută, să nu existe. Dar așa, cum să spun, asistăm la o lipsă de responsabilitate politică excepțională. PSD ia zece plus la capitolul cum să ne facem de râs în lume.

Sper ca liderii social democrați să înțeleagă, în al doisprezecelea ceas, că drumul României e spre Europa, nu înapoi în epoca de piatră.”

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *