Skip to content
Politică

PSD paralizează Parlamentul ca să o apere pe Carmen Dan

ARGUMENT

Parlamentarii PSD din Comisia de apărare a Senatului au anulat audierile prefectului Speranța Cliseru, ministrului Carmen Dan și șefului Jandarmeriei Laurențiu Cazan. Motivul invocat: preșdintele liberal al Comisiei nu i-a invitat pe cei trei conform Regulamentului.

Pentru a nu-i permite Speranței Cliseru să afirme încă o dată că ministrul de Interne Carmen Dan minte și conducerea Jandarmeriei mint, pesediștii l-au scos la înaintare pe senatorul Șerban Nicolae. Acesta a solicitat, în Comisie, eliminarea punctului legat de audierile în cauză de pe ordinea de zi a ședinței, solicitare votată de majoritatea PSD-ALDE. Învinsă la vot, Opoziția a fost obligată să renunțe la audieri, asta deși prefectul Speranța Cliseru (prima programată pentru audiere) se prezentase deja la Comisie.

O încercare de a reprograma audierile pentru săptămâna viitoare, cu acordul PSD, a dat și ea greș. Iar ca să fie siguri că nu vor mai fi agresați cu tot felul de cereri neplăcute, senatorii PSD s-au ridicat și au părăsit ședința, lăsând astfel Comisia fără cvorum de lucru.

Manevre mai potrivite cu o dictatură a majorității și nu cu o democrație, fie ea și originală. Iar cum blocarea audierilor întârzie clarificarea modului în care s-a ajuns ca Jandarmeria să gazeze și să vâneze protestatari pe străzile Capitalei, PSD își asumă în mare risc de imagine.

Și mai corect spus, Liviu Dragnea și apropiații săi își asume acest risc, pentru a-i scăpa pielea lui Carmen Dan, iar PSD și sutele lui de mii de membri vor plăti ei costul electoral.

Opoziția prinde vânt în pânze

Președintele Comisiei de apărare din Senat, liberalul Marcel Vela, susține că ceea ce s-a întâmplat ”creează o imagine neplăcută pentru întreg Parlamentul” și asta doar pentru că pesediștii ”se tem că doamna Cliseru va lua câvântul”.

”În raportul MAI sunt multe dezacorduri, multe situaţii care se bat cap în cap şi ar fi fost o şedinţă foarte interesantă. Problema este că s-au temut astăzi să audă lucruri din gura prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru. Sunt câteva contradicţii în desfăşurarea operaţiunilor militare ale jandarmilor în Piaţa Victoriei. Este normal şi firesc să se afle adevărul, nu legat de partea penală, ci de partea procedurală, pentru că dacă sunt neconcordanţe legislative suntem obligaţi ca şi comisie să le reparăm, pentru ca un alt 10 august să nu se mai repete în istoria României”, a detaliat Marcel Vela, înainte de a anunța că PNL îi va presa în continuare pe pesediștii din Comisia de apărare să accepte audierea prefectului, a ministrului de Interne și a tuturor oficialilor implicați în pregătirea și autorizarea intervenției violente din 10 august.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *