Skip to content
Europa Politică

PSD, piedici pentru candidatura lui Kovesi. Mesaj critic trimis Comisiei LIBE de către un eurodeputat

nineoclock.ro

După ce PPE  a anunțat că sprijină candidatura Laurei Codruța Koveși pentru funcția de procuror-șef european, europarlamentarul PSD Emilian Pavel a transmis, marți,  membrilor Comisiei LIBE, unde urmează audierea fostei șefe DNA, un mesaj critic, care îi îndeamnă să o respingă.

Recent am primit informația că doamna Laura Codruța Kovesi, fostul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție din România (DNA) este pe primul loc între cei trei candidați selectați pentru a fi aleși, pentru prima oară în istorie, în poziția de procuror șef al Parchetului European (EPPO) . Cu această ocazie, aș dori să va reamintesc că România a fost printre primele țări care au aderat la EPPO.

Ceea ce nu se știe însă este faptul că doamna Kovesi este în acest moment subiect al nu mai puțin de 18 cazuri de urmărire penală, pentru infracțiuni comise de către sistemul de justiție din România. Inspecția Judiciară Română a confirmat oficial acest număr ieri.

Acuzațiile împotriva doamnei Kovesi merg de la intimidarea judecătorilor, a procurorilor, a martorilor și a avocaților, până la obținerea de denunțuri prin amenințare, la fabricarea de jumătăți de adevăruri și de fapte, și chiar până la corupție!„, își începe mesajul eurodeputatul PSD Emilian Pavel, potrivit Ziare.com

Acesta se referă la faptul că pe rolul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) „sunt înregistrate un număr de 18 dosare” privind-o pe Laura Codruța Kovesi, așa cum a transmis procurorul șef secție Gheorghe Stan, într-un răspuns oficial către Romanian Community Coalition, condusă de pastorul Chris Terhes.

În mesaj, politicianul român reia, practic, toate liniile de atac contra lui Kovesi folosite în retorică PSD a ultimilor doi ani.

D-na Kovesi a fost demisă din fruntea DNA anul trecut, în urmă unei decizii a Curții Constituționale a României, în urmă unei serii foarte lungi de abuzuri documentate, comise de ea și de către procurorii de sub autoritatea ei vreme de șase ani. V-am trimis deja mai multe informații despre asta într-un e-mail anterior.

Cred cu tărie că, dacă doamna Kovesi va fi numită procuror șef al EPPO, există un pericol clar că aceste metode abuzive documentate să fie aplicate la nivel european! Aceste metode, repet, includ intimidarea judecătorilor, a procurorilor, a martorilor și a avocaților, denunțuri forțate, fabricarea de jumătăți de adevăruri și de fapte, și chiar corupție. În prea multe cazuri, acuzațiile ei sau ale procurorilor ei au fost respinse de instanțe pe motiv de fapte inexistente!

În ultimii ani, doamna Kovesi a creat o campanie media ingenios articulată, și includ aici amânarea urmăririi penale pentru fapte de corupție contra mijloacelor mass-media care au promovat-o (și a căror vinovăție a fost dovedită de instanțe după plecarea ei din funcție), precum și fabricarea de acuzații false contra mass-mediei care nu a susținut-o (cei care au fost recent declarați nevinovați de către instanțele judecătorești!).

D-na. Kovesi și-a creat imaginea unui cruciat al justiției și, chiar mai periculos decât atât, a unei persoane fără de care justiția nu este posibilă. Oricum am judecă lucrurile, justiția în România a existat cu mult timp înainte de carieră fulminantă a doamnei Kovesi și, din 2006 (!), în pofida ei. În calitate de deputat în Parlamentul European, regret că nu pot susține un român pentru a fi primul șef al Procuraturii Europeane (EPPO), dar dacă nu v-aș prezența aceste fapte, aș contribui la perpetuarea de minciuni și de mituri, ceea ce știu că va afecta UE în cazul în care această persoană ar fi numită”, este mesajul integral trimis membrilor LIBE.

Ulterior, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a postat public mesajul în engleză trimis de social-democratul Emilian Pavel.

Iată cum lucrează PSDul împotriva intereselor României: un europarlamentar PSD încercând să afecteze șansele doamnei Kovesi de a ajunge procuror european. Vor eșua. E important să vadă cât mai mulți români acest mesaj„, a scris Siegfried Mureșan pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *