Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

PSD pierde două județe tradițional roșii: mișcări de trupe cu doar două luni înainte de alegeri

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale (BCS) a declarat că există județe din țară în care PNL obține 40% sau chiar mai mult în ultimele sondaje. Sociologul susține că vor avea loc surprize la alegerile din 27 septembrie și că vor fi două orașe fief ale PSD care vor fi pierdute în favoarea PNL. „Cred că vom avea surprize la Teleorman și să îl vedem îngălbenit semnificativ mai mult decât era în trecut. Vom avea surprize și în Giurgiu, veți vedea județul cu o pată mai mare decât era în trecut”, spune acesta.

„Văd că sunt județe în care PNL obține 40%, în unele obține mult peste 40%. De asemenea, văd că există o creștere în județe care înainte erau roșii și fără șanse deloc. Cred că vor fi două orașe fief ale PSD care sunt pierdute. Știu că liberalii pot obține o creștere și în Oltenia și în alte părți, dar până una-alta văd jocul complicat și cu niște actori parcă nu sunt dispuși să se bată și așteaptă să vină Ludovic Orban și să se bată în toate localitățile(…)

Jocurile nu sunt încă făcute, dar vom avea surprize. La Argeș nu cred că vom avea surprize, pare să rămână un județ roșu tocmai pentru că își acceptă o poziție de inferioritate mimând-0 și mințind că nu este. Cred că vom avea surprize la Teleorman și să îl vedem îngălbenit semnificativ mai mult decât era în trecut. Vom avea surprize și în Giurgiu, veți vedea județul cu o pată mai mare decât era în trecut. Nu vom avea surprize majore pentru PNL în Galați. Pare aproape perdant jocul acolo(…)”, a declarat Bruno Ștefan, la Puterea Știrilor.

Mișcări de trupe în Teleorman

În Teleorman au avut loc mișcări de trupe, cele mai mari din ultimii 10 ani. Primari PSD cu ștate vechi au fost „racolați” de PNL, pentru prima dată. Astfel, George Pomojnicu, primarul de la Smârdioasa, a trecut recent în barca PNL, iar alți trei primari social-democrați au făcut sau urmează să facă trecerea în aripa dreptei din județ. Este vorba, potrivit unor surse citate de ziarulteleormanul.ro, de primarii de la Vitănești, Băbăița și Călmățuiu. Așadar, Simion Nedea, Stelea Vîrtopeanu (viceprimarul cu atribuții de primar de la Băbăița) și Valentin George Nițu vor candida din partea PNL la alegerile locale din toamnă.

Nu cu mult timp în urmă, o altă mutare importantă a fost făcută de PNL Teleorman. Gabriel Haită, primarul de la Călinești, își anunța trecerea în aripa liberală. Totodată, în barca PNL a trecut, de curând, și alt social-democrat de marcă. Marian Pătrașcu, primar din partea PSD al comunei Tătărăștii de Jos până în 2015, s-a alăturat liberalilor teleormăneni și candidează din partea PNL la alegerile locale din toamnă.

Odată cu transferurile din ultima perioadă, conducerea PNL Teleorman își crește, cu siguranță, șansele de a câștiga, așa cum și-a propus, șefia Consiliului Județean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *