PSD, plan cu trei componente majore pentru a ține în frâu prețurile și a stopa practici înșelătoare ale comercianților

Sursa foto: X

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a reușit să scadă inflația la 5,9% în aprilie, aproape la jumătate față de nivelul înregistrat la preluarea guvernării. Premierul este decis să continue pe aceeași direcție, în așa fel încât să ducă rata inflației sub 5% până la finalul anului.

Pentru a reuși atingerea acestei ținte, Executivul urmărește să contracareze orice distorsiune a pieței. În ultima perioadă, au apărut o serie de practici înșelătoare pentru clienți la care au apelat unii retaileri după măsurile inițiate de PSD pentru a proteja veniturile românilor, precum plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază.

Comercianții au ținut prețurile la nivelul plafonat sau chiar sub acesta, dar, în schimb, au redus gramajul respectivelor produse.ANPC începe ofensiva contra scumpirilor mascateAstfel, Autoritatea Națională Pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a publicat în transparență decizională ordinul prin care retailerii din România vor fi obligați să informeze la raft consumatorii în cazurile de shrinkflație.

Mai exact, această propunere legislativă, care vine în urma direcției date de premierul Marcel Ciolacu, se va aplica situațiilor în care pentru un anumit produs al cărui preț de vânzare a rămas constant, cantitatea a fost modificată.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: