Skip to content
Politică

PSD, plângere penală pentru verificarea listelor suplimentare

Partidul Social Democrat Cluj  a depus plângere penală la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca pentru verificarea listelor suplimentare de la secţiile de votare din judeţ de la primul tur al prezidenţialelor. Reprezentanții PSD susțin că numărul celor care ar fi votat pe listele suplimentare este foarte mare.

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat că în urma „turismului electoral a fost alterat nu numai rezultatul final al alegerilor, ci şi opţiunea alegătorilor”.

”Parchetul să-i verifice pe cei care au votat de mai multe ori, în condiţiile în care mai mulţi membri de partid ne-au reclamat faptul că pe aceste liste au fost mulţi cetăţeni din Tulcea, Prahova, Braşov, Vâlcea, ceea ce ne indică turism electoral. Raportat la aceste constatări, credem că a fost alterat nu numai rezultatul final al alegerilor, ci şi opţiunea alegătorilor”, a spus Lăpuşan.

Potrivit acestuia, PSD Cluj cere să se verifice dacă persoanele care au votat pe listele suplimentare au votat şi pe listele electorale permanente din localitatea de domiciliu, dacă au completat declaraţiile pe proprie răspundere, dar să se verifice şi dacă semnăturile de pe listele suplimentare corespund cu cele de pe declaraţiile pe proprie răspundere.

În judeţul Cluj au votat pe listele suplimentare în primul tur al alegerilor prezidenţiale un număr de 51.714 persoane, dublu faţă de cifra înregistrată la alegerile prezidenţiale din 2009.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost câştigat detaşant de Klaus Iohannis în judeţul Cluj, el obţinând 42,53% din voturi, în timp ce Victor Ponta, a obţinut 23,79 % din voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *