Skip to content
Politică

PSD, poziţie hotărâtă faţă de recentele schimbări economice

Partidul Social Democrat a transmis o poziţie hotărâtă în legătură cu recentele schimbări economice din România.

“Susţinem toate măsurile prin care creşterea economică se simte şi în buzunarul cetăţeanului“, a declarat Gabriela Firea (purtătorul de cuvânt al PSD), într-un comunicat trimis, miercuri, PSnews.ro.

Ea aminteşte că, de la 1 iulie, salariul minim pe economie creşte la 1.050 de lei lunar brut, după ce la 1 ianuarie 2015 fusese majorat de la 900 la 975 de lei.

“De această măsură vor beneficia aproape 1,4 milioane de salariaţi, dintre care 490.000 de bugetari, iar restul din mediul concurenţial”, a punctat Firea, apreciind că, prin această  măsură, “guvernul Ponta face ca rezultatele bune din economie să se regăsească şi în buzunarele cetăţenilor”.

De asemenea, conform unei ordonanţe de urgenţă adoptate marţi, la 1 august intră în vigoare o majorare salarială de 12% de care vor beneficia 60.000 de persoane, cadre nedidactice, din sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar. În opinia Gabrielei Firea, această OUG “contribuie la respectarea acordului cu partenerii sociali din domeniul educaţiei”.

“Ambele măsuri (…) dovedesc o dată în plus faptul că prioritatea numărul unu a Guvernului Ponta este bunăstarea cetăţenilor. Ca social-democraţi, susţinem fără rezerve toate măsurile care sunt menite să distribuie roadele creşterii economice către toţi cei care au contribuit la această şi să îndrepte toate nedreptăţile făcute de guvernările anterioare”, conchide Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *