Skip to content
" "
Politică

PSD pregătește lovitura de grație pentru justiție

Politicienii scapă de pedese sau sunt eliberați mult mai devreme, din diferite motive. Anchetele au fost îngreunate, încât uneori nu mai pornesc deloc. Parlamentarii au revenit la somnul liniștit în Parlament și niciun magistrat nu-i mai ia la întrebări. Dragnea este în libertate și distruge viitorul țării. Kovesi a plecat de la DNA, după ce a învins-o PSD. Urmează Augustin Lazăr. Procurorii au un dosar pentru Tăriceanu, dar se pare că nimeni nu are și curajul să ceară începerea urmăririi penale și așa liderul ALDE se mai bucură de puțină liniște înainte de prezidențiale, unde încă mai speră să candideze. Și în tot acest timp, noi așteptăm Ordonanțe sau moțiuni.

Corupții din România pot dormi liniștiți și fără Ordonanță, pentru că justiția a redus drastic motoarele. Sau mai corect spus, i-au fost reduse de PSD prin numeroasele atacuri.

Dacă pe vremea lui Victor Ponta, PSD a ales să facă un pact pentru justiție cu fostul președinte Băsescu, sprijinind-o chiar pe Kovesi la DNA, în colaborarea Dragnea-Iohannis am asistat la o luptă pentru justiție. Justiția a pierdut deja în momentul în care a fost introdusă în socotelile politicului, indiferent de intenții. Politicienii nu ar trebui să vorbescă despre justiție sau despre activitatea magistraților, nici în termeni de apreciere, nici în termeni critici. La fel cum magistrații nu trebuie să se simtă înconjurați, amenințați sau sub asediul corupților.

Ne aflăm în acest punct mort în care PSD a lovit din toate direcțiile justiția, nu doar cu OUG sau modificări legislative. Am revenit la perioada de dinainte de 2010, când România era paralizată sub grupurile de corupți conduse de Udrea, Ghiță, Mazăre și mulți alții.

Același scenariu l-am văzut în Polonia, unde guvernul a redus la tăcere magistrații și a destabilizat statul de drept. Dar mai mult România se îndreaptă spre Turcia lui Erdogan, după ce Liviu Dragnea și-a amenințat adversarul politic – Klaus Iohannis – cu un dosar penal sau cu urmărirea penală după terminarea mandatului și căutând să inventeze tot felul de inamici fictivi ai patriei.

Ideologie pesedistă

Pesediștii nu pot exista fără corupție, fără mită, fără comisioanele din contracte, fără beneficii plătite de companii sau de apropiații partidului pentru vreo lege. Cucerește, fură și distruge ar fi ideologia pesedistă.

PSD îi va elimina pe toți cei care încearcă să-i atacă. Cine nu e cu ei, e împotriva lor și se declanșează autoapărarea, când tot partidul încearcă cu disperare să scape de persoanele incomode. Deși credem că pesediștii sunt niște politicieni slab pregătiți sau cu un coeficient de inteligență redus, se pare că atunci când vine vorba de atacuri la adresa justiției ne surprind mereu. Pesediștii stăpânesc foarte bine legislația pentru a-și justifica atacurile și înțeleg portițele pe care le au deschise.

Viitorul justiției

Mai putem vorbi de un viitor al justiției doar dacă PSD va ajunge iarăși la un pact cu Președintele pentru a nu mai ataca magistrații sau dacă vom alunga PSD de la conducerea țării. Dar pactul pe justiție nu are nicio șansă, pentru că nu îl vrea nici Dragnea, nici Iohannis, mai ales în pragul alegerilor, ar fi o uriașă înfrângere pentru amândoi, dar o victorie pentru magistrați.

Cât despre înfrângerea pesedismului – alegerile prezidențiale au devenit o obsesie pentru ei, după ce au pierdut dramatic în 2009 și 2014. Astfel, lovitura de grație pentru justiției va fi în momentul în care Liviu Dragnea va câștiga democratic alegerile prezidențiale din 2019, iar românii vor fi nevoiți să respecte deciziile cetățenilor. Abia atunci nu va mai sta nimeni în calea pesediștilor dornici de răzbunare.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *