PSnews

Opinii

PSD – preşul roşu pe care Dughin a făcut propagandă anti-românească în România

O fantomă bărboasă şi putregăioasă a bântuit, recent, centrul, ochii şi timpanele Bucureştiului. Duhoarea kremlinistă e încă ajutată să persiste, politic şi mediatic.

Bântuitorul va fi fost chiar ideologul lui Vladimir Putin – profetul scelerat Aleksandr Dughin, căruia autorităţile PSD-ALDE i-au permis să pătrundă nestingherit pe teritoriul României şi i-au pus la dispoziţie Sala Dalles, pe tavă (via Gabriela Vrânceanu Firea), pentru a ne împroşca aici, „acasă” (pe noi, ăştia care nu suntem putinişti, ceauşişti, securişti, ultranaţionalişti, separatişti, fanatici religioşi, sectanţi, psihopaţi, terorişti, conspiraţionişti, bolşevici sau nazişti) cu o cărţulie mizerabilă care revarsă valuri de venin genocidar, violenţă primitivă, mistică de parastas gubernial, idei fixe şi puerile (împopoţonate cu staniol pentru proşti, naivi şi lichele), panslavism slinos şi (e)scatologic, eurasianism gregar, instigare la ură şi la război continuu, dar şi multe, dezgustător de multe invective anti-occidentale, anti-europene, anti-NATO şi, nu în ultimul rând, anti-româneşti de-a dreptul.

Deşi a fost pălmuit cu o binemeritată interdicţie de intrare în Statele Unite ale Americii şi în Canada (fiind inclus pe lista sancţiunilor impuse Rusiei!) şi, totodată, i-a fost refuzat accesul în Ungaria (2014) şi în Grecia (2016), dar şi în alte state europene (conştiente că au de-a face cu o latrină putinistă contagioasă) ideologul bolşevico-nazist Aleksandr Dughin – care a chemat, oficial, la genocid împotriva ucrainenilor şi a aplaudat, cu exaltare dementă, sfârtecarea teritorială a Ucrainei, anexarea Crimeei, încălcarea tuturor tratatelor istorice, brutalitatea ofensivei ruseşti din Siria, invadarea Georgiei şi ocuparea Transnistriei – nu a întâmpinat nici cel mai mic inconvenient la intrarea în România, ţară din spaţiul UE, membră NATO şi (slavă Domnului) posesoare de scut antirachetă.

Odată descălecat în Bucureşti, agitatorul Dughin – laolaltă cu dereglaţii şi limitaţii care-l apreciază şi-l susţin frenetic (unii cunoscuţi deja, alţii deconspiraţi cu prilejul acestei afaceri sulfuroase) – şi-a desfăşurat evenimentul propagandistic (adică, împroşcarea cu manipulări kremliniste şi cu osanale porcoase la adresa minunatului Vladimir Putin, lansarea unei cărţi care incită la război permanent şi comercializarea acesteia fără bon fiscal), chiar în buricul târgului – în fapt, la doar o aruncătură de grenadă de Piaţa Universităţii, unde s-a murit pe capete, în decembrie ’89, chiar pentru acele valori ale lumii libere pe care Dughin le doreşte strivite cu bocancul.

În realitate, ceea ce a reuşit Aleksandr Dughin la Bucureşti reprezintă (s-o spunem pe şleau, cu toată ruşinea de rigoare!) o veritabilă insultă adusă atât României, partenerilor euroatlantici şi europeni, cât şi tuturor cetăţenilor europeni de bună credinţă. Şi nu, nu este nici pe departe vorba de cenzură: Dughin este un profet genocidar aflat pe lista sancţiunilor impuse Rusiei. Cum a fost posibilă revărsarea acestui samovar cu fecale în centrul Capitalei?!

Muţenia programatică a instituţiilor PSD-ALDE, indiferenţa strigătoare la cer afişată de unii responsabili guvernamentali (al căror trecut împleteşte, ireversibil, PCR cu Securitatea şi politica cu stângismul de cumetrie, lichelismul şi impostura) coroborate cu obrăznicia vomitivă a ţaţei Gabriela Vrânceanu Firea, care s-a făcut că nu vede Rechinul Roşu din pricina Balenei Albastre şi s-a aşezat în poziţie de preş în faţa lui Dughin, punându-i la dispoziţie Sala Dalles (aflată sub jurisdicţia Primăriei Capitalei) – toate aceste complicităţi evidente certifică faptul că PSD şi ALDE au înlesnit, fără pic de jenă, „pogorârea” profetului potenţial genocidar la Bucureşti.

De fapt, în speţa Dughin, pesediştii s-a comportat ca nişte comunişti ilegalişti, care au „conlucrat” într-o cârdăşie subterană pentru a înlesni (din interior) această scârnavă aventură propagandistică. Altminteri, este realmente de neînţeles de ce autorităţile autohtone nu numai că au permis accesul ideologului rus în ţară – un dement care a negat în repetate rânduri suveranitatea statului român şi a batjocorit în mod constant dezideratul Unirii cu Basarabia (considerată un ciob strategic înfipt în graniţele NATO, care trebuie angrenat Uniunii Eurasiatice) –, dar i-au şi facilitat acestui descreierat periculos, prin intermediul indolentei Gabriela Vrânceanu Firea, o tribună cât se poate de vizibilă, pentru a împrăştia cuvântul lui Vladimir Putin.

Aşadar (şi nu în ultimul rând), înlesnirea şi favorizarea evenimentului dughinist a reprezentat o gravă insultă la adresa unioniştilor de pretitindeni, dar şi o palmă usturătoare administrată românilor de dincolo de Prut (aflaţi la cheremul putinistului Igor Dodon, prietenul lui Victor Viorel Ponta). Parcă Basarabia e România, nu-i aşa?! Se pare că, înspăimântaţi de spectrul puşcăriei, conducătorii PSD au uitat acest aspect istoric fundamental.

P.S. De notat că, după ce şi-a făcut un adevărat hobby din intervievarea ambasadorului rus Valeri Kuzmin – care, în mod uzual, lansează tot soiul de petarde zoioase profund anti-româneşti, anti-occidentale şi anti-europene –, Digi 24 i-a acordat o amplă şi tristă atenţie lui Aleksandr Dughin, căruia i-a permis să facă exact ceea ce urmărea: să lanseze şi să susţină nestingherit cele mai scandaloase viziuni putiniste, la o televiziune românească de ştiri, fără ca substratul anti-românesc al acestora să fie relevat de un interlocutor pe măsură. Din nefericire, cazul Digi 24 nu a fost singular.

Răzvan Gheorghe este scriitor şi jurnalist politic. Licenţiat al Facultăţii de Filosofie din Universitatea Bucureşti, a debutat la cotidianul ZIUA, în 2004. În prezent, este redactor al ziarului Evenimentul Zilei și editorialist PSnews.ro.

2 Comentarii

2 Comments

 1. Bu

  8 aprilie 2017, 20:06 la 20:06

  Stimate domn, cred ca esti prea agitat cind scrii. Constat ca citirea textului tau este o imensa pierdere de timp. Pacat ca esti tinar, dar nu prea inteligent. N-am aflat decit ca esti umflat de ura si atit. Cred ca ai scris pe gratis, ca daca te-au platit…. . Multa sanatate.

 2. ma priveste

  15 aprilie 2017, 00:11 la 00:11

  Pana una alta singurul stat care face razboi permanent este SUA. Si asta n-o poate contesta nimeni. Cat despre „brutalitatea ofensivei ruseşti in Siria” hai sa radem. Ofensiva ruseasca in Siria e impotriva „rebelilor” pentru care ar trebui un milion de ghilimele. Si care toti, dar absolut toti sunt fanatici islamisti, unii chiar membri ISIS. A se vedea articolul de aici. Un adevarat pomelnic de grupuri si grupulete. http://www.bbc.com/news/world-middle-east-24403003
  Cat despre tendinta genocidara, aia nu se poate vedea decat la Marea Uniune Europeana, care insista sa aduca aceiasi islamisti si sa ni-i bage pe gat cu o perseverenta demna de o cauza mai buna. Nu de alta dar sa nu mai invidiem pe occidentalii care fac slalom printer camioane conduse de oameni care au acelasi lucru in comun. Islamul, adusi mai cu sila mai cu mila de UE. Si cat despre faza cu comunismul, ministra de externe a marii Uniuni Europene, Federica Mogherini e fosta membra a partidului communist Italian redenumit socialist dar care nu si-a schimbat naravul clar. Mai are rost sa vorbim de faptul ca toti oficialii UE se inghesuiau sa-i ridice elogii lui Fidel Castro cand a murit si singurul care a spus adevarul de fapt despre el („a fost un dictator”) a fost Trump? Deci, cine e comunistul de fapt?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi