Skip to content
Politică

PSD prezintă bilanțul primelor 6 luni de guvernare: Siguranța alimentară a românilor, sprijin pentru agricultură și industria alimentară, independența energetică

Inquam Photos / Octav Ganea

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, Partidul Social Democrat (PSD) anunță că, joi, 26 mai, ora 18.00, va prezenta bilanțul primelor 6 luni de guvernare.

„Joi, 26 mai, ora 18.00, PSD prezintă bilanțul primelor 6 luni de guvernare.
Susținerea categoriilor vulnerabile. Siguranța alimentară a românilor. Sprijin pentru agricultură și industria alimentară. Independența energetică. Granturi, credite și garanții de stat pentru firmele românești”, este mesajul postat de social-democrați pe pagina oficială de Facebook.

Coaliţia de guvernare – PNL, PSD, UDMR – a decis luni seară un pachet de măsuri economice şi sociale pentru a face faţă crizei economice care loveşte în toate părţile şi care riscă să trimită economia în recesiune. O parte dintre măsuri vizează şi prevenirea unui derapaj bugetar.

Așadar, liderii au decis amânarea pentru nouă luni a plăţii ratelor la bancă pentru companii şi populaţie, care se confruntă cu probleme.

Alte decizii luate de Guvernul PNL, PSD, UDMR:

Angajările la stat se vor îngheţa, iar guvernul trebuie să taie 10% din cheltuielile bugetare, mai puţin cele legate de salarii, pensii şi investiţii.

ANAF trebuie să strângă 10 miliarde de lei în plus la buget.

Salariaţii din sistemul public vor primi doar un sfert din diferenţa de salariu care urmare a Legii salarizării unitare convenite.

Toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei vor primi 700 de lei, doar o singură dată.

Accelerarea atragerii de fonduri europene din PNRR şi programele operaţionale.

De la 1 iulie se suspendă angajările la stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *