Skip to content
Alegeri Politică

PSD, prima reacție după plecarea Corinei Crețu la Pro România: Este un act anormal!

B1.ro

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, a anunţat joi că va candida din partea Pro România, partidul condus de Victor Ponta, la alegerile pentru Parlamentul European.

Candidez pentru alegerile PE din partea Pro România, care are un proiect ambiţios de dezvoltare a României, cu oameni competenţi şi profesionişti. Am fost şi rămân o social-democrată europeană convinsă şi cred că singura şansă de dezvoltare a României este în interiorul unei UE puternice şi echitabile, unde ne trebuie aliaţi şi prieteni şi cred că această tactică de atac din partea noastră ne va costa pe toţi”, a declarat comisarul european.

Pentru a afla cum a fost primită decizia Corinei Crețu în interiorul PSD, PSNews a luat legătura cu Florin Iordache, vice-președinte al Camerei Deputaților.

Cred că este un act anormal. Corina Crețu a ajuns comisar european cu susținerea PSD, iar faptul că criticat în ultima perioadă guvernul României, care, repet, a susținut-o să ajungă comisar european, arată că de fapt ăsta a fot scopul: de a părăsi PSD și a candida indiferent unde și indiferent cum, pentru un nou mandat”, a declarat Florin Iordache, în exclusivitate pentru PSNews.

Cred că dacă rămânea în PSD și se alătura colegilor era un act de mai mare demnitate și de mai mare normalitate.

Fără îndoială, nimeni nu e sigur de locul său pe listele pentru europarlamentare și nu se știe dacă doamna Crețu ar mai fi fost pe lista PSD.

Modul în care s-a comportat fiecare europarlamentar și fiecare candidat va fi analizat atunci când se va face lista. Deocamdată e devreme, nu s-a discutat niciun nume, dar cred că era mai normal să rămână până la capăt alături de cei care au propus-o și au susținut-o”, a mai spus Iordache.

Întrebat în ce măsură plecarea comisarului european la alt partid va aduce prejudicii PSD-ului, Florin Iordache a răspuns:

Plecarea Corinei Crețu nu afectează PSD-ul, fără îndoială vom câștiga alegerile europarlamentare.

Una era ca doamna comisar european să facă parte dintr-o echipă cu 12-13-15 colegi, cum va avea PSD-ul și altceva e să meargă în necunoscut, într-o listă sau un partid care nu cred că va face pragul de 5%.

E foarte greu pentru un partid care nu are susținere în teritoriu și care are singura politică să atace PSD-ul, să facă pragul pentru a intra în Parlamentul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *