Skip to content
Politică

PSD primește încă o lovitură dură de la socialiștii europeni: cine a participat la întâlnirea organizată înainte de Summitul de la Sibiu

Inquam Photos / Octav Ganea

27 de şefi de stat şi de guvern s-au întâlnit joi la Summitul de la Sibiu pentru a decide viitorul Uniunii Europene. Peste 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, 900 de junalisti şi 100 de traducători au fost, de asemenea, prezenţi la summit.

Înainte, însă, de a se da start-ul oficial al marelui eveniment, șefii grupurilor politice europene(PPE și PES) au stabilit câte o întâlnire cu reprezentanții lor.

PSD NU a fost invitat la întâlnirea socialiștilor europeni de la Sibiu

PSnews.ro. vă prezintă în exclusivitate culisele unei întâlniri ce a avut loc joi dimineață, la care au participat mai mulți lideri socialiști europeni prezenți la Consiliul European de la Sibiu. Astfel, potrivit surselor noastre, la întâlnirea organizată de Frans Timmermans, candidatul socialist pentru șefia Comisiei Europene, niciun membru PSD nu a fost primit.

La întâlnire, însă, au participat premierii socialiști din Grecia(Alexis Tipas), Spania(Petro Sanchez), Suedia(Stefan Lifven), Portugalia(Antonio Costa), Malta(Joseph Muscat) și Slovacia(Peter Pellegrini).

Ludovic Orban, Rareș Bogdan, Raluca Turcan și Siegfried Mureșan, la întâlnirea PPE

Și grupul PPE a avut joi dimineață o întâlnire la care au participat și reprezentanți ai Partidului Național Liberal (PNL), precum președintele partidului, Ludovic Orban, candidatul aflat pe prima poziție pe lista PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, liderul de grup al Camerei Deputaților, Raluca Turcan și Siegfried Mureșan, purtătorul de cuvânt al PPE.

Amintim că liderii Uniunii Europene au adoptat astăzi Declarația de la Sibiu. Documentul conține 10 puncte, 10 promisiuni față de cetățenii europeni.

DETALII AICI: Moment istoric: a fost adoptată Declarația de la Sibiu. Care sunt cele zece angajamente asumate de șefii de stat și de guvern

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *