Skip to content
Puterea Știrilor Video

PSD-Pro România, negocieri avansate pentru locale în București. Gabriel Mutu: Putem face calcule politice corecte

psnews.ro

Invitat în studioul Puterea Știrilor, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a declarat că speră într-o alianță a social-democraților cu Pro România la alegerile locale, ”astfel încât pe partea stângă să consolidăm toate voturile necesare”.

”Este păcat, în momentul în care gândești așa, cum se spune popular, de stânga, când îți dorești să duci mai departe proiectele bune care s-au întâmplat în București, să nu vii să susții pe cel care le-a făcut, și aici mă refer inclusiv la colega mea la Gabriela Firea, primarul general dar și la ceilalți colegi de sectoare”, a spus primarul Sectorului 6, la ”Puterea Știrilor”.

Gabriel Mutu a precizat că este ”deschis” pentru o alianță cu partidul lui Victor Ponta, inclusiv în Sectorul 6.

”În acest moment, cei de la Pro România, la nivelul Consiliului Local, nu au pe nimeni, însă eu mi-am manifestat intenția de a discuta cu dânșii. Nu am niciun fel de problemă, ne putem așeza la masă, putem face calcule politice corecte, avem sondaje de opinie și, știți cum este, decât să mergi la pierdere de unul singur, mai bine pleci la câștig cu un partid puternic, cu un primar care și-a făcut treaba.

Cred că pentru bucureșteni, pentru stânga din politica românească, din politica din București, ar fi corect ca Pro România și Partidul Social Democrat să vină cu o gândire unitară și să avem susținere din partea dumnealor”, a adăugat edilul.

Negocieri avansate

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, secretarul general Paul Stănescu și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, sunt social-democrații care poartă negocierile cu reprezentanții Pro România, potrivit lui Gabriel Mutu.

„Am înțeles că se vor relua discuțiile în perioada proximă și cred că vom putea ieși cu un mesaj concret pentru că oricum mai avem câteva săptămâni și trebuie să depunem listele, nu prea mai avem timp să ne plimbăm sau să ne ascundem unul după celălalt și cred că este momentul când trebuie să venim să spunem „da dom’le vrem o stângă puternică în București”. 

Repet, sunt proiecte extrem de importante care au fost derulate, sunt proiecte extrem de importante pentru București care au fost finalizate și am demonstrat că putem să facem, știm să facem, vrem să muncim, cred că asta e traiectoria pe care trebuie să mergem în continuare”, a afirmat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *