Skip to content
Politică

PSD, proiect de lege privind căminele pentru bătrâni

Cinci deputați ai Partidului Social Democrat vin cu un nou proiect privind căminele pentru bătrânii din România.

Astfel, potrivit proiectului,  vor fi înfiinţate cămine pentru persoane în vârstă la nivelul fiecărui judeţ pentru că legislaţia actuală nu prevede această obligativitate, iar dreptul la protecţie socială a persoanelor în vârstă nu poate fi garantat, informează Romaniatv.net

„În vederea asigurării asistenţei sociale pentru persoanele vârstnice se înfiinţează la nivelul fiecărui judeţ, în coordonarea consiliului judeţean, câte un cămin pentru persoane vârstnice”, potrivit iniţiativei.

Mai mult, semnatarii consideră că este necesară această reglementare suplimentară pentru că legea, în momentul de faţă, oferă doar posibilitatea, dar nu instituie obligativitatea existenţei unui cămin pentru persoanele în vârstă la nivelul fiecărui judeţ. Astfel persoanelor în vârstă nu pe poate fi garantat dreptul la protecţie socială, potrivit expunerii de motive.

Totodată, iniţiatorii afirmă că au înaintat structurilor asociative ale autorităţii administraţiei publice locale proiectul de lege pentru consultare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *