Skip to content
Politică Societate

PSD propune majorarea salariilor cu 10% pentru angajaţii Ministerului Tineretului şi Sportului

O iniţiativă legislativă formulată de mai mulţi parlamentari ai Partidului Social Democrat, depusă recent la Senat, vizează majorarea cu 10% a salariilor angajaţilor dintr-un anumit minister.

Începând cu drepturile salariale aferente lunii intrării în vigoare a legii şi publicării acesteia în Monitorul Oficial, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din Ministerul Tineretului şi Sportului, din unităţile din subordinea acestuia şi din federaţiile sportive, se majorează cu 10%, cu respectarea prevederilor art.38 alin.(6) din Legea nr.153/2017, cu modificările şi completările ulterioare. Excepţie de la acest alin. face parte personalul încadrat pe funcţii de specialitate din federaţiile sportive şi din unităţile sportive din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului”, se arată în proiect.

Potrivit iniţiatorilor, această majorare salarială ar putea stimula activităţile sportive şi ar putea duce la „rezultate notabile la competiţiile de mare anvergură precum Campionatele Europene, Mondiale, cât şi la competiţia supremă a Jocurilor Olimpice”.

În plus, spun iniţiatorii, prin Legea nr.79/2018, privind aprobarea OUG 91/2017, funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul mai multor ministere şi din instituţiile din subordinea lor, au beneficiat de o majorare a salariului de bază de 15%, fără a fi luat în considerare şi personalul din Sport şi Tineret, ci doar a funcţiilor de specialitate sportivă din unităţile sportive şi din federaţiile sportive naţionale, scrie adevarul.ro.

Nivelul salarizării personalului Ministerului Tineretului şi Sportului, unităţilor subordonate şi federaţiilor sportive naţionale este foarte mic şi se impune recuperarea din diferenţa foarte mare a salariului aflat în plată, faţă de nivelul cuvenit pentru anul 2022, precum şi înlăturarea inechităţilor salariale între instituţiile de acelaşi rang şi care au funcţii identice/similar în organigramă”, se arată în expunerea de motive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *