Skip to content
Politică

PSD, propunere ”de dreapta” înainte de parlamentare: impozit pe venit ZERO la salariile de până la 6.000 de lei

Inquam Photos / Octav Ganea

Social-democrații propun un impozit pe venit zero la salariul minim, până la 6.000 de lei, astfel încât 85 % dintre salariaţi vor avea venituri mai mari.

PSD propune impozit pe venit zero la salariul minim, prin creșterea deducerilor personale, plafonul maxim fiind salariul de 6.000 lei. Astfel, 80-85% dintre salariații țării vor fi cuprinși în această măsură și vor avea câștiguri nete semnificativ mai mari! Este vorba în special de cei între salariul minim și pragul salarial de 4.000 lei.

O soluție ușor de aplicat fiscal, cu un impact bugetar de doar 0,2% din PIB. Se aplică pe un singur contract de muncă, astfel încât să se prevină divizarea artificială a salariilor pe mai multe contracte. Este o măsură de justiție socială, care ajută marea masă a salariaților – în special pe cei din economia privată, cum ar fi angajații din HORECA umiliți de guvernarea liberală, dar și pe sutele de mii de români ținuți de patroni în zona salariului minim”, au scris reprezentanţii PSD pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *