Skip to content
Politică

PSD, propunere-SURPRIZĂ pentru funcția de judecător CCR din partea Camerei Deputaților: un fost Avocat al Poporului intră în joc

Inquam Photos / Octav Ganea

Psnews.ro vă prezintă în cele ce urmează noi detalii din culisele discuțiilor privind propunerile PSD pentru posturile de judecător la CCR.

Concret: surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu va fi propunerea social-democraților pentru postul de judecător la CCR, din partea Camerei Deputaților. Astfel, Gheorghe Iancu îl va înlocui pe judecătorul CCR Ștefan Minea al căruia mandat expiră pe data de 15 iunie.

Gheorghe Iancu, întâlnire de taină cu social-democrații

Potrivit surselor noastre, fostul Avocat al Poporului a avut o întâlnire de taină zilele trecute cu social-democrații, cărora le-ar fi înmânat un dosar de candidatură, urmând ca numele acestuia să fie pus în discuție luni în interiorul formațiunii politice condusă de Liviu Dragnea.

Conform CV-ului acestuia, Iancu a fost secretar general al Curţii Constituţionale între 1995 şi 2000, după care a fost consilier de conturi la Curtea de Conturi a României timp de un an. În 2011, Iancu era numit în funcţia de Avocat al Poporului, fiind demis un an mai târziu.

Amintim că pe 25 aprilie, vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a anunțat că PSD va avea două nominalizări, până pe 7 mai, pentru postul de judecător al CCR, o propunere fiind făcută de Senat, iar o alta de Cameră. Conform calendarului ar urma ca, marți, Comisia juridică să adopte raport cu privire la candidaturile penru funcția de magistrat al Curții.Totodată, referitor la nominalizările pentru posturile de magistrat la Curte, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, vineri, că PSD-ALDE va avea o singură nominalizare pentru postul de judecător la CCR, în contextul încheierii mandatului magistratului Maya Teodoroiu. Termenul depunerii candidaturilor a fost stabilit pentru luni, potrivit unei decizii a Biroului permanent al Senatului.

Mandatul judecătoarei Curții Constituționale Simona-Maya Teodoroiu expiră pe 15 iunie. Aceasta a fost propusă de PSD și aleasă în februarie 2015 de plenul Senatului în calitatea de judecător al CCR în locul lui Toni Greblă, care a demisionat din această funcţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *