Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

PSD pune în pericol sănătatea românilor, acuză Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL: Virusul nu este o glumă!

psnews.ro
" "

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat că politizarea de către PSD a măsurilor de prevenție în fața pandemiei de coronavirus pune în pericol sănătatea oamenilor.

“Vreau să vă spun că politizarea în orice scop a măsurilor de prevenție, sub stindardul apărării drepturilor omului, nu face altceva decât să vulnerabilizeze sistemul de apărare împotriva propagării virusului și, în ultimă instanță, pune în pericol sănătatea românilor, într-un mod iresponsabil.

Este mult mai simplu să ieși și să spui, noi, PSD-ul, vrem ca românii să iasă din casă, să se ducă la cârciumi, la picnic, să bea berica, e frumos, oricui îi place, și mie mi-ar plăcea să pot face lucrurile acestea. Mai ales într-o vară caniculară cu temperaturi de 30 și ceva de grade, după ce am stat în case două luni de zile. Toată lumea își dorește să iasă, însă trebuie să le spui oamenilor următorul lucru: oameni buni, dacă sunteți responsabili, măsurile pot fi ușor mai relaxate, adică nimeni nu vă impune să rămâneți în casă non-stop, dar păstrați o distanță, folosiți masca când intrați într-un spațiu aglomerat, spălați-va pe mâini foarte des. Deci sunt niște lucruri care odată ce intră în instinctul omului, măsurile sunt mult mai ușoare”, a spus Daniel Fenechiu, la ”Puterea Știrilor”.

Liderul senatorilor liberali a afirmat că multă lume nu a înțeles cât de periculos este virusul, cea mai bună dovadă fiind aglomerația de pe litoral în fiecare weekend.

”În momentul în care guvernul Orban a venit cu relaxarea și am fost de acord și președintele, au avut în vedere împrejurarea că după 2 luni de zile de stat în carantină și o campanie publicitară puternică despre măsurile de prevenție, românii din reflex vor continua să aibă acea reținere firească, pentru viața lor. Te uiți la mare și vezi aglomerațiile acelea fantastice și îți dai seama că fie nu au înțeles nimic, fie consideră că virusul este o glumă proastă.

Nu, virusul nu este o glumă! Virusul este un pericol, iar toți cei care îl sfidează riscă să plătească prețul acestei sfidări. Dar mai grav e că pot să devină purtători și prin inconștiență și ignoranță pot să transmită virusul către alte persoane”, a precizat Daniel Fenechiu.

Amintim că în ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus. Au fost efectuate 13.147 de teste. Recordul negativ din ultimele 24 de ore l-a depășit pe cel din 11 aprilie, când România număra 523 de noi îmbolnăviri. A fost singura dată când a fost depășit pragul de 500 de cazuri noi.
DETALII AICI: Cel mai mare număr de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, în România: 555 de contaminări, în ultimele 24 de ore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *