Skip to content
Politică

PSD pune la îndoială rezultatele sondajului IMAS: Nu cred că este o cercetare serioasă

Potrivit ultimului sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, PSD s-a prăbușit în intențiile de vot până aproape de 20%, ajungând la egalitate cu PNL, ceea ce înseamnă o pierdere de mai mult de jumătate față de scorul obținut la alegerile de la finalul anului 2016.

Astfel, la întrebarea ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament European, adică alegeri europarlamentare, și v-ați prezenta la vot, cu ce partid ați vota?”, răspunsurile au fost următoarele:

  • PSD – 22,7%
  • PNL – 22,6%
  • Alianța 2020 USR-PLUS – 17,9%
  • Pro România – 13,4%
  • ALDE – 12,5%
  • UDMR – 4,7%

Chestionat în legătura cu acest sondaj IMAS, deputatul PSD, Dumitru Buzatu a precizat pentru PSNews.ro că are îndoieli în legătura cu veridicitatea sondajului. 

„Nu ştiu ce metodologie de cercetare a adoptat cel care a făcut sondajul, cum a eşantionat, dar trebuie să remarc că e o tendință accentuată de scădere a procentajului electoral al PSD către 0. Dacă acest institut va continua să facă sondaje de durata acestui an, la sfârșitul anului, PSD s-ar putea să aibă -10%. Lăsând gluma la o parte, nu cred că e o cercetare serioasă. Să analizăm prin prisma unor lucruri consacrate de alegerile desfășurate până acum. Cine a văzut un sondaj real, adică acela al alegerilor, în care UDMR să nu obțină 6%? Dacă există un asemenea moment în istoria electorală, atunci mă dau bătut. E o abordare greşită, dacă nu e tendenţioasă”, a spus Dumitru Buzatu.

„E foarte greu de explicat că de la 30% ajungi la asemenea procente. Să fim serioși. Știm ce capacitate de mobilizare are PSD. Nu cred că PSD a coborât vreun moment sub 30% în opțiunile electoratului”, a conchis Buzatu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *