Skip to content
Politică

PSD pune tunurile pe Gheorghe Falcă

Bannerele PSD de susținere a candidatului Victor Ponta la alegerile prezidențiale din noiembrie i-au provocat nervi primarului PDL, Gheorghe Falcă. Edilul de la Arad a mers personal, în mijlocul nopții, să dea jos bannerele electorale ale pesediștilor pe motiv că PSD nu are autorizație de la primărie, deși stâlpii pe care se aflau afișele aparțin unei companii private.

Citește și:  VIDEO – Falcă, scandal în toiul nopții pentru bannerele PSD

Gheorghe Falcă a demarat o acțiune de eliminare a afișelor electorale și a bannerelor amplasate pe raza localității, pe motiv că ar fi amplasate ilegal. Deși nicio instituție a statului nu a stabilit ilegalitatea amplasării bannerelor de campanie, Falcă a dat startul îndepărtării materialelor electorala. Nu a făcut-o oricum, ci la ore târzii din noapte.

„Gheorghe Falcă nu este capabil să înțeleagă modul în care funcționează democrația, are impresia că Aradul este moșia sa și poate să facă orice, oricând dorește. Astfel, el s-a implicat într-o acțiune de demontare a materialelor electorale ale PSD, deși nu stă în atribuțiile sale să decidă dacă materialele electorale sunt amplasate legal și care nu. Gheorghe Falcă nu este capabil să depășească mentalitatea de baron local, are impresia că toate instituțiile publice tremură de frica sa și poate să aplice discreționar propriile reguli”, au precizat reprezentanții PSD într-un comunicat de presă.

Tensiuniile la Arad s-au întețit când mai mulți PSD-iști au aflat despre acțiunea primarului PDL și s-au deplasat la fața locului. Aceștia au chemat Poliția și au filmat cu telefonul mobil faptele edilului. Deranjat de faptul că politiștii care au intervenit la acțiune au avut curajul să-i legitimeze pe angajații Primăriei și ai firmelor care demontau bannerele, Gheorghe Falcă a cerut demisia conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Arad, dar și a adjunctului Poliției Municipale care a coordonat pe teren intervenția echipajelor de ordine publică.

„Un lider important din partidul aliat cu dl. Iohannis se comportă inacceptabil, pentru a le reaminti românilor de mentaliatea de stăpâni ai țării cu care PDL a condus România câțiva ani buni, sub aripa ocrotitoare a președintelui Băsescu. Se pare că dl Iohannis a preluat și el acest model al agresivității extreme impuse de Traian Băsescu”, a declarat Dan Șova.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *