Skip to content
Politică

PSD răspunde acuzațiilor aduse de ACL

Alianța Creștin Liberală a cerur Poliției să facă cercetări după ce administratorii unor cămine din Complexul Grozăveşti-Regie au reţinut, din 1 octombrie, la îndemnul unei organizaţii de tineret a unui partid din Guvern, actele de identitate ale studenţilor care au cerut viză de flotant.

PSD a reacționat prin vocea purtătorului de cuvânt al partidului, Gabriela Firea, care susține că nu este nimic ilegal sau politic în situația semnalată de ACL.

„Bineînțeles că nu este nimic ilegal sau politic în cele semnalate de ACL vis-a-vis de situația din unele cămine din Complexul Studenţesc Grozăveşti-Regie, unde buletinele se află la Poliție pentru vizele de flotant. Dacă cei din ACL ar cunoaște legea, ar ști că în momentul în care studenții se cazează, pe baza contractului de cazare, cărțile de identitate se strâng la administrator și se trimit la secția de poliție pentru viza de flotant. Trebuie înțeles că această procedură se desfasoară centralizat, iar universitățile nu au nicio implicare”, a transmit Gabriela Firea prin intermediul unui comunicat de presă remis PSnews.ro.

Purtătorul de cuvânt al PSD explică că sunt 23.000 de studenți în campusurile din Sectorul 6.

”Cazările au ținut până pe 7 octombrie. Astfel, în mai puțin de 20 de zile lucrătoare, şi dat fiind şi numărul mare de cereri, nu a fost timp suficient pentru a fi puse toate vizele. Dar orice student poate să meargă oricând la Poliție pentru a-și cere buletinul. Cei din ACL încearcă să dea o tentă politică acestui caz, pregătind terenul pentru o înfrângere cu un scor foarte mic prin invocarea unor fraude inventate. Nu este prima oară când oamenii lui Băsescu apelează la o asemenea strategie”, susține Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *