PSD răspunde acuzațiilor privind blocarea proiectului de limitare a avansului în tranzacțiile imobiliare

Sursa: x

Partidul Social Democrat a emis un comunicat de presă în care răspunde acuzațiilor aduse de reprezentanții PNL, care susțin că PSD, prin intermediul fostei președinte a Comisiei Juridice, Laura Vicol, ar fi blocat un proiect de lege ce limitează avansul în tranzacțiile imobiliare la 10%.

„⦁ Referitor la acuzațiile unor reprezentanți PNL că PSD le-ar fi blocat, prin intermediul fostei președinte a Comisiei Juridice, Laura Vicol, un proiect de lege care limita la 10% avansul în tranzacțiile imobiliare, Partidul Social Democrat face următoarele precizări:
⦁ Această acuzație este o nouă dezinformare marca PNL, la fel cum au mințit că PSD le blochează proiectele cu pensiile militare, când de fapt s-au încurcat singuri în propriile proiecte.
⦁ ⁠În 2019, doamna Laura Vicol nu era membru al Parlamentului României. A fost aleasă în 2020.
⦁ ⁠În 2020 și 2021, PNL și USR au format majoritatea din Parlament, iar președinția Comisie Juridice era deținută de USR, partenerul de guvernare de atunci al PNL. E normal să ne punem întrebarea ce interes au avut să nu adopte proiectul de lege pe care îl invocă acum.
⦁ Doamna Laura Vicol a devenit președinte al Comisiei Juridice în noiembrie 2021.
⦁ Comisia de Industrii nu a formulat nici până acum un raport cu privire la proiectul de lege invocat.
⦁ Nici PNL, nici alte partide nu au solicitat rediscutarea proiectului din 2019, lucru care nici nu ar fi fost posibil în absența unui raport de la Comisia de Industrii.
⦁ La fel ca și în cazul pensiilor militare, nimeni nu a blocat niciun proiect PNL privind limitarea avansului în tranzacțiile imobiliare. Se încurcă pur și simplu în propriile minciuni”, transmite Biroul de presă al PSD.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: