Skip to content
Politică

PSD, reacţie după decizia CCR. Acuze dure la adresa PNL

PSD salută decizia CCR de a respinge sesizarea PNL privind neconstituţionalitatea legii bugetului, acuzând principalul partid de opoziţie că a făcut un gest iresponsabil.

Prin intermediul purtatorului de cuvant Gabriela Firea, PSD acuză PNL că prin contestarea legii bugetului a încercat blocarea fnctionarii normale a institutiilor publice.

„PNL a facut tot posibilul pentru a bloca functionarea normala a institutiilor publice incepand cu luna ianuarie. Acesta este singurul motiv pentru care penelistii au atacat la CCR bugetul pentru anul 2015, pentru ca nici un politician responsabil nu s-ar opune majorarilor salariale din Educatie si Sanatate, sau reducerii unor taxe precum TVA in turism sau cea pentru constructii speciale, precum si mentinerea la cote reduse a altora, cum ar fi CAS la angajator sau TVA la paine”, transmite Gabriela Firea, intr-o declaratie de presa.

Gabriela Firea adaugă că, prin gestul lor, liberalii s-au poziţionat împotriva măririi pensiilor şi salariilor, pentru a-si atinge un obiectiv politic „meschin”.

„Liberalii le-au spus astfel romanilor ca nu le pasa de soarta lor, ca sunt impotriva reducerii taxelor si maririlor salariale, a indexarii pensiilor. Pentru a-si atinge un obiectiv politic meschin, PNL a pus in pericol un buget laudat de multi analisti economici, un buget creat pentru continuarea cresterii economice si care totodata nu uita de necesitatea adoptarii unor masuri de dreptate sociala. Noi am spus inca din toamna ca PNL nu este de acord cu majorarea pensiilor si iata ca am avut dreptate. Chiar si din opozitie, au incercat sa blocheze indexarea pensiilor cu 5% prin contestarea bugetului pe 2015 la CCR. In eventualitatea unei decizii de neconstitutionalitate, banii prevazuti pentru aceasta masura nu ar fi putut fi folositi.

Salutam decizia CCR. Din pacate, chiar daca judecatorii constitutionali au respins aceasta sesizare, un lucru este clar: PNL este un partid iresponsabil, disperat sa ajunga la putere, dispus sa blocheze functionarea statului pentru atingerea acestui obiectiv”, adaugă purtătorul de cuvânt al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *