PSD, reacție oficială în cazul sesizării făcute de Orban la ANI

Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al PSD în campania pentru prezidențiale,  îi dă replica lui Ludovic Orban, pe tema plângerii făcute de acesta cu privire la declaraţia de avere a lui Victor Ponta.

PSD dezminte atacurile din campanie şi îl anunţă pe Klaus Iohannis că nu va folosi aceleaşi metode împotriva sa.

„Referitor la sesizarea făcută de către senatorul PNL, Ludovic Orban, cu privire la declarația de avere a președintelui PSD, Victor Ponta, și a soției sale, Daciana Sârbu:

În urma anunțului senatorului, Ludovic Orban, conform căruia a sesizat Agenția Națională de Integritate cu privire la declarația de avere a președintelui PSD, și a soției sale, Daciana Sârbu, purtătorul de cuvânt al campaniei candidatului la președinție, Victor Ponta, face următoarele precizări:

Declarațiile de avere ale președintelui PSD, Victor Ponta, și ale soției sale, europarlamentarul, Daciana Sârbu, au fost verificate în mai multe rânduri de către ANI, fără a fi identificate în aceste ocazii încălcări ale prevederilor legale.

Deci, ambele seturi de declarații de avere și interese au fost verificate de către ANI.

Principalele bunuri care apar în declarațiile de avere au fost dobândite de Victor Ponta și Daciana Sârbu înainte de căsătorie, deci ele reprezintă proprietăți individuale, nu comune, apărând de aceea doar în declarația deținătorului.

Victor Ponta și Daciana Sârbu și-au făcut publice declarațiile de avere și de interese, conform legii, într-o deplină transparență.

Deplângem faptul că domnul Iohannis acceptă sau chiar încurajează ca apropiații săi să depună plângeri împotriva unui contracandidat. Astfel de abordări constituie un mod murdar și ridicol de a purta bătălia electorală, iar PSD se angajează să nu folosească niciodată asemenea metode contra domnului Iohannis sau a oricărui alt candidat la alegerile prezidențiale”, a precizat Gariela Firea, într-un comunicat de presă.

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, luni, că a depus o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în care reclamă faptul că premierul Victor Ponta nu a trecut în declaraţia de avere şi bunurile soţiei, împreună cu care, susţine liberalul, liderul social-democraţilor ar avea şapte case.

 

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/firea_175201.html#ixzz3FTTDfwXr

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: