PSD reacţionează la declaraţiile Victoriei Nuland

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a afirmat că declarațiile subsecretarului de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland,  sunt referitoare  ”la acţiunile lui Viktor Orban, prietenul lui Traian Băsescu”, conform unui comunicat de presă remis PSnews.ro.

Astfel, Dan Şova critică comportamentul premierului Ungariei Viktor Orban, pe care îl numeşte unul „despotic” şi îl consideră inadmisibil.

„Afirmaţiile doamnei Victoria Nuland sunt cât se poate de clare. Vorbim despre probleme la care au reacţionat, în trecut, şi instituţiile europene. Toţi partenerii noştri europeni şi nord-atlantici ştiu că Viktor Orban, prietenul lui Traian Băsescu, are un comportament despotic – Orban a redus libertatea presei şi a instituţiilor din ţara vecină, Orban a promovat o politică inacceptabilă pentru un stat membru al UE şi NATO.

Mai mult, zilele trecute Ungaria a sistat exporturile de gaze către Ucraina, deşi UE s-a angajat să ajute Kievul. Nu este un secret pentru nimeni că Viktor Orban are o relaţie specială cu Moscova în general, şi cu Vladimir Putin în mod particular”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Totodată, Şova compară comportamentul inexplicabil al lui Viktor Orban cu cel al lui Victor Ponta, care, prin vizita sa la Kiev, a trasmis un mesaj foarte important din partea României.

„Spre deosebire de comportamentul inexplicabil al domnului Viktor Orban, Victor Ponta a fost ieri în vizită la Kiev, transmiţând vecinilor noştri, chiar din Maidan, un mesaj politic extrem de important din partea României. Obiectivul ţării noastre este atingerea independenţei energetice, sprijinirea Republicii Moldova şi Ucrainei pe drumul lor european. În acest sens, România îşi ajută vecinii care au nevoie de energie – de la începutul anului şi până în prezent, ţara noastră a avut cel mai mare export de energie din istoria României! ”, a afirmat Dan Şova.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: