Skip to content
Politică

PSD reciclează băsiști. Fina lui Videanu, votată lejer la șefia ICR

obiectiv.info
" "

Partidul Social Democrat (PSD) reciclează băsiști. După ce, la începutul anului, procurorul Oana Schmidt-Hăineală a primit detașare la Ministerul Justiției din partea ministrului de resort de atunci (Florin Iordache), iată că acum altă persoană legată de gașca portocalie se vede în fruntea bucatelor.

Este vorba despre Liliana Ţuroiu, cea despre care presa a scris că ar fi fina fostului ministru PDL al Economiei Adriean Videanu. Țuroiu a fost desemnată luni de către Senat pentru funcția de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR). Vicepreşedinţi au fost aleşi Mirel Taloş (ALDE) şi Krizbai Bela Dan (UDMR). Liliana Ţuroiu a primit, pe 11 aprilie, aviz favorabil din partea Comisiilor pentru cultură şi media şi a celei de politică externă din Senat pentru conducerea ICR, scrie News.ro.

" "

Pentru alegerea noului preşedinte al ICR au fost exprimate 112 voturi, dintre care 104 valide şi opt nule. Liliana Ţuroiu a obţinut 71 voturi favorabile, iar 33 de senatori au fost împotrivă.

Noii vicepreşedinţi ai ICR sunt Mirel Taloş (73 voturi pentru, 38 contra) şi Krizbai Bela Dan (70 pentru şi 41 contra).

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a declarat, luni, că PSD şi ALDE au votat în şedinţa conducerii Senatului împotriva audierii în plen a candidaţilor pentru şefia ICR, aşa cum permite Regulamentul, acuzând că puterea doreşte să „forţeze” votul, în loc să aibă loc o audiere necesară.

„Majoritatea PSD şi ALDE a votat împotriva audierii în plen, pe ideea că audierea s-a făcut deja în Comisiile de cultură şi politică externă. Regulamentul Senatului prevede posibilitatea de a audia în plen candidaţii pentru conducerea instituţiilor care ţin de autoritatea Senatului”, a spus Alexandrescu, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Senatului.

El a afirmat că diplomaţia culturală este un domeniu foarte important şi „ar fi indicat” ca toţi candidaţii să fie audiaţi. Senatorul spune că puterea doreşte să „forţeze un vot”, fără a mai trece prin paşii permişi de Regulament.

Liliana Ţuroiu şi Mirel Taloş au primit, pe 11 aprilie, aviz favorabil din partea Comisiilor pentru cultură şi media şi a celei de politică externă din Senat pentru conducerea Institutului Cultural Român (ICR), la fel şi candidaţii propuşi de partidele politice pentru Consiliul de Conducere al institutului.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *