Skip to content
Politică

PSD refuză propunerile rivalilor: “Iohannis și Băsescu vor circ!”

PSD a reacționat după ultima propunere venită din partea ACL, care au înaintat propus ca dezbaterea între Victor Ponta și Klaus Iohannis care să aibă loc joi, de la ora 20:00, la Palatul Parlamentului. Prin vocea purtătorului de cuvânt al partidului, Gabriela Firea, social-democrații au respins propunerea, mai ales că la aceeași dată, de la aceeași oră, Ponta are programată o apariție la Antena 3.

Discuția purtată pe tema dezbaterilor dinaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale par să nu se mai sfârșească. Inițial, luni, a doua zi după primul tur de scrutin, staff-ul lui Victor Ponta a propus o dezbatere pe teme specifice împărțită în patru episoade, fiecare parte urmând să fie organizată de una din cele patru posturi TV de știri naționale: România TV, Realitatea TV, B1 TV, respectiv Antena 3. Cum reprezentanții lui Klaus Iohannis au refuzat oferta, iar actualul prim-ministru a părut refractar la orice altă variantă, s-a ajuns ca până în prezent nicio confruntare directă între cei doi să nu fie parafată.

Luni, ACL a venit cu o nouă propunere: o dezbatere organizată joi, de la ora 20:00, la Palatul Parlamentului. Refuzată însă din nou de cei din staff-ul liberalului.

“Domnul Victor Ponta a răspuns tuturor invitațiilor la posturile TV. Noi avem un program făcut pe 10 zile, adică până joi. Dacă era vreo urgență, cineva din staff-ul domnului Iohannis mă căuta, dădea de mine. Am avut telefonul deschis mereu, chiar și în week-end, chiar și noaptea”, a spus Gabriela Vrânceanu Firea, purtatorul de cuvânt al PSD.

Aceasta a comentat și motivul principal pentru care Iohannis a respins propunerea dezbaterii în patru episoade propusă inițial de reprezentanții partidului său. Candidatul ACL la alegerile prezidențiale a susținut că mai mulți moderatori de la unele televiziuni la care ar fi trebuit sî se desfășoare dezbaterile ar avea mai mult decât o slăbiciune pentru Victor Ponta.

“La mine nu prea bateți la uși deschise atunci când spuneți că un moderator nu este unul propice pentru dezbateru. Eu zic sa lăsăm orgoliile la o parte și să participăm la dezbateri așa cum este peste tot în străinătate, adică la un post de televiziune. Noi am spus vineri, atunci când am fost la fostul sediu USL, că, dacă domnul Iohannis nu se simte confortabil la unul din posturile de televiziune, să accepte măcar două dezbateri. Domnul Iohannis ar putea să participe la două dezbateri la două televiziuni unde nu a fost criticat deloc sau aproape deloc în perioada alegerilor”, a comentat Firea acuzele lui Iohannis.

Aceasta a discutat inclusiv propunerea venită din partea președintelui Traian Băsescu. Șeful statului a susținut într-o intervenție, săptămâna trecută, că cel mai potrivit loc pentru o dezbatere între cei doi candidați ar fi Palatul Cotroceni. Inclusiv această posibilitate a fost respinsă de Firea.

“Mi se pare total nepotrivită o dezbatere la Cotroceni, pentru că acest cuplu, Băsescu – Iohannis, își dorește doar circ. Cred că domnul Iohannis a fost sfătuit să nu meargă la o dezbatere cu moderatori profesioniști. Îmi spuneți domneavoastră ce moderator ar vrea domnul Iohannis? Acum cinci ani de ce a fost schimbat cuplul de moderatori Hurezeanu – Firea cu Turcescu? Și știți foarte bine cine a organizat acea dezbatere”, a încheiat purtatorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, intervenția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *