Skip to content
Politică

PSD reiterează amenințările față de PNL: Alegerile locale ar putea fi blocate!

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat, joi, că propunerea copreşedintelui PNL, Alina Gorghiu, privind atacarea în contencios administrativ a hotărârilor Guvernului legate de alegerile locale este un demers inutil. Neacșu avertizează că există riscul blocării organizării scrutinului local.

“Propunerea este ultima încercare de a organiza alegerile în două tururi de scrutin. Era un scenariu de care noi aflasem. (…) Ce să ataci la hotărârea de Guvern? Ea este una strict tehnică, se referă la stabilirea datei alegerilor, la calendarul şi la alte lucruri de factura aceasta”, a declarat Neacşu.

" "

Reamintim că Alina Gorghiu a declarat, joi, la Satu Mare, că va propune atacarea în contencios administrativ a hotărârilor Guvernului privind alegerile locale pentru a putea invoca în cadrul procesului neconstituţionalitatea alegerii primarilor într-un singur tur.

Gorghiu a afirmat că procedura ”nu este uşoară”, însă liberalii vor să apere principiul reprezentativităţii aleşilor în două tururi de scrutin ”până la capăt”. Mai mult, Gorghiu a susţinut că sondajele arată că în cazul în care va fi un vot cu un singur tur schimbarea aleşilor locali va fi în proporţie de 15 – 17%, iar dacă vor fi două tururi, schimbarea va fi în proporţie de 70%.

Guvernul a adoptat, miercuri, hotărârile privind organizarea alegerilor locale, cu un singur tur de scrutin în cazul primarilor, aşa cum prevede legea în vigoare, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, precizând că „lucrurile sunt pe un anumit făgaş care nu se mai poate întoarce”, informează realitatea.net.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *