Skip to content
Politică

PSD respinge varianta unei coaliții cu PNL. Sorin Grindeanu: Ori Guvern PSD cu premier PSD, ori alegeri anticipate

Inquam Photos/George Călin
" "

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că este exclus ca PSD să intre la guvernare alături de PNL şi a subliniat că social-democraţii susţin fie un Guvern cu premier de la PSD, fie alegeri anticipate. Grindeanu a adăugat că, personal, crede că USR va face în cele din urmă o nominalizare pentru ocuparea funcţiei de ministru al Sănătăţii.

Exclus (ca PSD să intre la guvernare cu PNL – n.r.). Susţinem două lucruri, Guvern PSD cu prim ministru PSD, pentru că noi am câştigat alegerile, asta este prima noastră opţiune. Dacă acest lucru nu se poate, citând din clasici în viaţă care se află probabil la schi acum, trebuie să ne întoarcem la popor. Poporul întotdeauna are dreptate, asta auzeam în urmă cu un an de la preşedintele Iohannis care ne spunea că Parlamentul acum un an nu mai reflectă voinţa românilor. Îl anunţ că acuma, Parlamentul nu mai reflectă voinţa românilor. A doua opţiune ar fi alegerile anticipate. Sigur că toate procedurile care ar duce la declanşarea acestor alegeri ar însemna două-trei luni până la declanşarea lor. Dacă în luna iunie s-ar hotărî declanşarea alegerilor anticipate nu ne-am mai afla în plină criză sanitară, pandemia ar fi poate de domeniul trecutului, ar putea fi asigurate condiţiile pentru organizarea alegerilor anticipate”, a declarat Sprin Grindeanu, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

" "
" "

Prim-vicepreşedintele PSD a adăugat că, personal, crede că USR va face o nominalizare pentru Ministerul Sănătăţii.

Părerea personală este că domnii de la USR, dincolo de declaraţii bombastice aşa cum au fost şi cele de azi dimineaţă ale lui Voiculescu, vor merge cu coada între picioare şi vor accepta să facă o nominalizare pentru Ministerul Sănătăţii. Pot să vă spun cine are de câştigat: românii”, a declarat Grindeanu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *