Skip to content
Politică

PSD, rezultat rușinos în Vrancea – PNL câștigă alegerile în fieful lui Marian Oprișan

ziare.com

PSD a pierdut alegerile europarlamentare în județul Vrancea, potrivit numărătorilor paralele a partidelor, deși liderul social-democraților, Marian Oprișan, i-a cerut demisia liderului partidului, Liviu Dragnea, pentru rezultatele slabe obținute la nivel național.

Potrivit numărătorilor paralele făcute de partide, în Focșani, PSD a obținut doar 8.290 de voturi (21,82 %), față de PNL, care a obținut 10.843 voturi (28,55 %). De asemenea, USR a primit 8.092 voturi (21,30 %).

Situația pe județ (după numărarea a 90% din voturi) era următoarea: PNL – 51.835 de voturi, PSD – 42.072 de voturi, USR – 17.464 de voturi, respectiv PNL – 37,5 %, PSD – 30 %, USR – 12 %.

Potrivit estimărilor formațiunilor politice, PNL a câștigat în toate localitățile din Vrancea în care are primari PNL, cu excepția Băleștiului, adică Focșani, Adjud, Odobești, Bordești, Câmpineanca, Fitionești, Garoafa, Golești, Dumbrăveni, Milcovul, Nănești, Popești, Ruginești, Sihlea, Suraia, Tănăsoaia, Vânători, Vidra și Vulturu, toate aceste localități fiind conduse de primari PSD (situație specială la Bălești unde nu este primar).

Cu toate acestea, vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, a declarat, duminică seara, la ieșirea din sediul PSD, că i-a cerut personal demisia lui Liviu Dragnea, iar acesta i-a răspuns că o să se mai gândească. În opinia liderului PSD Vrancea, ar trebui convocat în zilele următoare un CEx pentru a discuta rezultatele alegerilor.

Marian Oprișan a declarat că ceea ce spune Liviu Dragnea, după estimările rezultatelor la alegerile europarlamentare, de 25%, „nu mai interesează pe nimeni”. El a precizat că în acest moment „luxul și prostia se plătesc”.

De asemenea,. Marian Oprișan a transmis o scrisoare deschisă pe Facebook, în care cere demisia lui Liviu Dragnea:

Liviu Dragnea sa demisioneze!

Prieteni,

Cifrele de la ieșirea din secțiile de vot, dar și sentimentul general al electoratului ne dau măsura eșecului conducerii Partidului Social Democrat în frunte cu Liviu Dragnea. Trebuie să ne asumăm realitatea: în numele interesului personal și a unor calcule meschine, Dragnea a reușit să compromită încrederea covârșitoare care ne-a fost acordată de poporul român în 2016. De la 45% dintre voturi am ajuns, din cauza egoismului și incompetenței servile, pe poziția a doua sau chiar a treia în unele orașe. Concluzia este una singură, în inima oricărui PSD-ist adevărat, precum și în majoritatea secțiilor de votare: Dragnea trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum!

Cu toată campania mediocră a opoziției, cu toată creșterea economică de partea noastră, Dragnea a trădat așteptările alegătorilor noștri. Social democrația are nevoie de suflet, de conectare la nevoile oamenilor, dar și de curajul de a spune lucrurilor pe nume și de mintea de a face ce trebuie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *