Skip to content
Politică

PSD s-a decis: NU va face alianţe cu niciun partid la alegerile parlamentare

Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliului Politic Naţional al PSD a stabilit, la şedinţa de marţi, că partidul nu va face alianţe cu nicio altă formaţiune politică la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Decizia a fost luată cu 69 de voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”, au declarat surse PSD.

Așadar, majoritatea liderilor PSD au respins o astfel de alianță cu partidul condus de Victor Ponta, așa cum s-a întâmplat și la alegerile locale. Președintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că nu își dorește această alianță iar lideri ca Dumitru Buzatu, Gabriela Firea și Claudiu Manda au spus la ședință că nu susțin nici ei o eventuală colaborare cu Ponta la alegerile parlamentare.

Amintim că atât Victor Ponta, cât şi Călin Popescu Tăriceanu au anunţat public că ar fi benefică o alianţă cu PSD la alegerile parlamentare, asta pentru a maximiza şansele.

„Din punctul meu de vedere şi din punctul de vedere al celor care gândesc strategic, ar trebui să ne unim eforturile şi să ne luptăm cu PNL. Nu ni le unim? Probabil că o să pierdem separat”, a afirmat Victor Ponta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *