Skip to content
Puterea Știrilor Video

PSD s-a răzgândit – nu mai vrea amânarea alegerilor: ”Ar fi o suspendare care ar bulversa și mai mult lumea”

Inquam Photos / Bogdan Danescu
" "

Radu Preda, liderul grupului PSD în Senat, susține că votul pentru alegerile locale nu ar trebui să se amâne deoarece „asta ar bulversa și mai mult lumea”.

„Să știți că votul a fost amânat o dată. Din punctul ăsta de vedere, în primă instanță atunci când efectiv nu aveam foarte multe cunoștințe despre nenorocirea cu care ne confruntăm. Lumea de bună credință a zis <<Nu este o chestiune care să se poată întâmpla acum>>”, a declarat Radu Preda pentru PS News.

" "
" "

Social-democratul afirmă că nimeni nu-și mai dorește amânarea scrutinului deoarece dosarele sunt depuse, politicienii sunt în campanie electorală, iar omul politic are nevoie de legitimitatea pe care o dă votul popular.

„Nu cred că-și mai dorește nimeni acum amânarea votului. Suntem oameni politici și suntem în campanie electorală și discutăm cu cetățenii. Dosarele sunt depuse. Din punctul meu de vedere ar fi acum o suspendare care ar bulversa și mai mult lumea.

Există o dezbatere la nivel public, la nivel politic în legătură cu legitimitatea unuia sau altuia dintre noi și cred că în momentul de față mai mult ca oricând, omul politic are nevoie de legitimitate pe care ți-o dă votul popular.

Lucrul ăsta se întâmplă la nivelul administrațiilor locale, lucrul ăsta cu siguranță ar trebui să se întâmple și la nivelul administrației centrale la nivelul Parlamentului pentru că astăzi când stăm de vorba există efectiv o guvernare „furată”, cu ghilimele de rigoare, o guvernare pe care o exercită astăzi un partid care, în alegeri, a câștigat doar 20% din voturile electoratului”, adaugă Radu Preda.

Social-democratul declară că „modul în care se va gestiona viața noastră, a tuturor, modul în care se va gestiona România, trebuie să o ia cetățeanul român”, legitimitatea pe care o dă votul popular fiind cel mai important obstacol.

„Deci din punctul ăsta de vedere, decizia în legătură cu modul în care se va gestiona viața noastră, a tuturor, modul în care se va gestiona România, trebuie să o ia cetățeanul român. Acum, că se laudă unii dintre noi sau alții că au câștigat alegerile de europarlamentare, ok. Să gestioneze regulile la Bruxelles. Se laudă unii dintre noi că au câștigat alegerile prezidențiale.

E în regulă, avem un președinte, dar totuși, proiectele politice, programele, dezvoltarea, partea guvernamentală, se fac prin votul popular de la nivelul alegerilor parlamentare. Gândiți-vă că totuși astăzi, când stăm de vorbă, Guvernul Orban nu cred că are măcar un proiect pe care să-l fi derulat el (Guvernul Orban). Adică vorbim de infrastructură”, a conchis social-democratul.

Săptămâna trecută, Ciolacu cerea amânarea alegerilor

În urmă cu 5 zile, liderul PSD, Marcel Ciolacu, declara că alegerile ar trebui amânate.

„Dacă nu putem deschide școlile, atunci de ce facem alegeri?! Înseamnă că e o situație delicată, înseamnă că pandemia s-a accentuat”, spunea atunci Ciolacu.

„Nu vedeți că nu-s pregătiți, nici ministra Educației, nici premierul, nici vicepremierul? Nu au explicații, nu au răspunsuri pentru elevi. Dacă amână deschiderea școlilor, cred că ar trebui să avem în Parlament o discuție despre amânarea alegerilor. Dacă amână școlile, eu nu mai accept de la Orban dubla măsură. Eu voi provoca, ca și președintele Camerei Deputraților, o discuție serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”, avertiza președintele PSD.

Revenim cu materialul video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *