Skip to content
Politică

PSD s-a resemnat cu ideea că nu mai poate amâna alegerile. Marcel Ciolacu: Ce să negociez eu cu Orban, morții din România?!

Inquam Photos / George Calin
" "

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat, în exclusivitate pentru PS News, după încă un eșec al social-democraților de a trece pe ordinea de zi a Senatului legea care i-ar fi permis Parlamentului să modifice data alegerilor generale.

„Doar PSD-ul a a fost prezent la ședința de Senat. Tot Senatul este blocat de către PNL și de către USR care doresc alegeri pe 6 decembrie, deci toată activitatea Senatului legislativ este blocată de un interes de-a lor, de a fi alegeri pe 6 decembrie, decizie luată în ziua în care sunt aproape 8000 de cazuri și 120 de decese”, a spus Ciolacu.

" "
" "

Întrebat dacă se va orienta către noi negocieri cu premierul Orban pentru schimbarea datei alegerilor parlamentare, președintele PSD a spus răspicat că nu are ce negocia cu prim-ministrul țării.

„Ce să negociez eu cu Orban, morții din România?! Să își asume deciziile și guvernarea”, a conchis Ciolacu.

Data alegerilor depinde acum exclusiv de Guvern

Ședința plenului Senatului nu s-a putut ține din cauza lipsei cvorumului. În afară de senatorii PSD și ALDE, toți ceilalți au absentat. Inclusiv de la PSD au fost mai mulți absenți.

Pe ordinea de zi a ședinței de plen figura înlocuirea a doi membri în Biroul Permanent, conducerea Senatului, astfel încât PSD să recâștige majoritatea în acest for și să poată introduce în dezbatere legea care permite Parlamentului să stabilească data alegerilor.

Legea care i-ar fi dat Parlamentului posibilitatea să amâne scrutinul fixat pentru 6 decembrie a fost trimisă la reexaminare de președintele Klaus Iohannis, astfel că nu a intrat încă în vigoare. Pentru a intra în circuitul legislativ, actul normativ trebuie să parcurgă o serie de etape, dintre care una este să treacă prin Biroul Permanent, care însă nu se poate întruni dacă nu are cvorum, adică dacă nu sunt prezenți la ședință minimum jumătate plus unul din totalul membrilor.

PSD a pierdut majoritatea în BP-ul Senatului, după ce Marian Pavel a fost ales pe 27 septembrie în funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița, iar Ion Ganea a fost exclus din partid după ce a participat, săptămâna trecută, alături de PNL și USR, la boicotarea ședinței Biroului Permanent.

În aceste condiții, data alegerilor parlamentare rămâne 6 decembrie și doar Guvernul o poate modifica.

 

 

 

1 comentariu la “PSD s-a resemnat cu ideea că nu mai poate amâna alegerile. Marcel Ciolacu: Ce să negociez eu cu Orban, morții din România?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *