Skip to content
Politică

PSD salută decizia PNL de a susţine propunerea social-democrată de acordare a voucherelor pentru alimentele de bază

Inquam Photos / Octav Ganea

PSD salută faptul că partenerii liberali din coaliţia de guvernare susţin propunerea social-democrată privind acordarea de vouchere, a câte 50 de euro, la fiecare două luni, pentru achiziţia alimentelor de bază, de către familiile cu copii, persoanele cu dizabilităţi şi pensionarii cu venituri mici, arată un comunicat de presă al partidului.

„În privinţa valorii finale a acestor vouchere, PSD consideră că aceasta trebuie stabilită  în cadrul Coaliţiei de guvernare, pe baza datelor economice privind impactul bugetar, numărul estimat de beneficiari şi sursele de finanţare disponibile. O altă propunere a PSD de sprijinire a categoriilor vulnerabile este şi acordarea unor vouchere a câte 30 de euro lunar, timp de 7 luni, celor peste 156.000 de elevi cu burse sociale, pentru achiziţia de rechizite, haine şi alimente”, arată comunicatul de presă transmis, marţi de către social-democraţi.

Sursa menţionată mai precizează că ambele propuneri fac parte dintr-un plan mai amplu de stabilizare şi rezilienţă economică şi socială pe care PSD îl va propune în scurt timp coaliţiei de guvernare.

Totodată, PSD consideră că este binevenită orice altă propunere din partea partenerilor de guvernare care se poate veni în sprijinul populaţiei şi al economiei naţionale şi care poate fi susţinută de sursele de finanţare disponibile în acest moment, conchide sursa amintită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *