Skip to content
Puterea Știrilor Video

PSD scade în sondaje, dar în partid optimismul crește. Liderul senatorilor PSD: ”Sunt convins că, după 27 septembrie, vom avea cei mai mulți primari”

Inquam Photos / George Călin
" "

Invitat la „Puterea Știrilor”, liderul senatorilor PSD, Radu Preda, a declarat că se aşteaptă la o prezenţă redusă la votul din 27 septembrie, deși, spune el, de-a lungul timpului, alegerile locale au generat cel mai mare interes în rândul electoratului. Pe de altă parte, deși sondajele dau un PSD în cădere liberă, social-democratul este convins că, la final, vor avea totuși cei mai mulți primari.

„Cu siguranță, prezența la vot sigur nu va fi extraordinar mare. În mod normal, alegerile locale din experiența trecutului, s-au vădit întotdeauna ca fiind alegerile care generează cel mai mare interes la nivelul alegătorilor, pentru că până la urmă viața ta depinde de școala pe care o ai, de grădinița la care merge copilul tău, de spitalul din comunitate ș.a.m.d.

" "
" "

Astăzi, dacă ne uităm strict pe datele sociologice, mai puțin de jumătate a populației pare să-și dorească să meargă la vot. Legitimitatea, până la urmă, într-o măsură mai mică sau mai mare, tot votul o dă și nu poți exercita acest vot decât dacă îți dorești. Într-adevăr, sunt momente în care el vine la pachet cu niște provocări cum este aceasta (pandemia de coronavirus – n.r.)”, afirmă Radu Preda.

”Vom rămâne partidul cu cei mai mulți primari”

Potrivit sondajelor, PSD pierde în ultimele luni 3 procente, având cel mai slab scor din ultimele luni. Social-democratul declară că „cel mai elocvent sondaj și cel mai corect sondaj va fi cel de pe 27 septembrie”. Totodată, acesta susține că „Partidul Social Democrat, după aceste alegeri locale, va rămâne partidul care va avea cei mai mulți primari din România”.

„Eu vă spun că cel mai elocvent sondaj și cel mai corect sondaj va fi cel de pe 27 septembrie. Cred că cercetările sociologice au importanța lor dar cred că cea mai mare relevanță sociologică o are rezultatul voturilor. De-a lungul timpului, partidul nostru a mai trecut prin momente care înainte de alegeri era creditat cu niște scoruri incredibile și totuși la urnă nu am performat la nivelul sondajelor de opinie.

Am încredere că oamenii vor discerne, am încredere că oamenii vor lua deciziile care sunt cele mai bune pentru ei și pentru comunitățile lor pentru că vorbim de alegerile locale și mai cred un lucru pe care-l spun aici cu subiect și predicat: cred că Partidul Social Democrat, după aceste alegeri locale, va rămâne partidul care va avea cei mai mulți primari din România. Este un angajament, rămâne înregistrat pe bandă, termenul este foarte scurt și până la urmă o să vedem ce se întâmplă”, a conchis Radu Preda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *