Skip to content
Politică

PSD, scut în jurul premierului după mutarea PNL-ului: Un abuz grav!

psd-ploiesti.ro

Conducerea Partidului Social Democrat (PSD) Constanța a reacționat joi, după ce liderul Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban a anunțat că a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă.

CITIȚI ȘI UPDATE PNL ASCUTE CUȚITELE:PLÂNGERE PENALĂ ÎMPOTRIVA VIORICĂI DĂNCILĂ

Concret, PSD Constanța a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă, citat de Evz.ro, că plângerea penală formulată de către Ludovic Orban este un abuz grav și o încercare de destabilizare a statului de drept.

“Organizația Județeană Constanța a Partidului Social Democrat reacționează ferm și cu indignare față de presupusele acuzații de „înaltă trădare” aduse la adresa primului ministru al României,doamna Viorica Dăncilă. Plângerea penală formulată de președintele PNL Ludovic Orban este în schimb un abuz grav, o încercare penibilă și jalnică de destabilizare a statului de drept, în sensul formulării unui denunț aberant, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni imaginare. Doamna Viorica Dăncilă este prim ministru în funcție al României și are deplin discernământ în exercitarea funcției publice în care a fost învestită. Nimic din actele sale administrative nu reflectă acuzațiile de „uzurpare a funcției publice (?!), divulgare de informații și prezentarea cu rea-credință de date inexacte președintelui României, în scopul ascunderii săvârșirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului”, susțin social-democrații din Constanța.

Totodată, PSD Comstanța susține că plângerea penală este aberantă, având în vedere că vizează doar începerea unor consultări și nu o decizie guvernamentală care intră în contradicție cu legile din România.

“Demersul președintelui PNL dovedește încă o dată că tentaculele „statului paralel” sunt puternic ramificate, inclusiv în rândurile unei părți a clasei politice, aservite unor interese străine de cele ale României. Plângerea este cu atât mai aberantă cu cât vizează doar începerea unor consultări și proceduri de mutare a Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, și nu o decizie guvernamentală care să intre în contradicție cu legile țării. Din păcate, constatăm că în România ultimilor ani devine o practică dărâmarea puterii politice legitim alese, prin metode ce țin de statul polițienesc și nu de statul de drept, invocat atât de des de contestatarii democrației. Organizația Județeană Constanța a Partidului Social Democrat își exprimă sprijinul ferm, total și necondiționat față de Guvernul Viorica Dăncilă”, spune PSD Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *