Skip to content
Puterea Știrilor Video

PSD se gândește deja la prezidențialele din 2024: Trei posibili candidați, luați în calcul de social-democrați

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, deputatul social-democrat Dan-Cristian Popescu a vorbit despre posibilii candidați PSD la alegerile prezidențiale din 2024. Întrebat dacă au existat discuții în ceea ce privește viitorul candidat, acesta a spus că încă „nu în mod formal”.

„Sunt multe persoane în PSD care pot candida, începând cu președintele partidului, domnul Ciolacu, doamna Firea, care a  fost vehiculată ca fiind un posibil candidat, ambii au șanse foarte bune. De asemenea, domnul Rafila care a fost propunerea pentru prim-ministru și care poate fi candidatul PSD la prezidențiale și mulți alții. Suntem într-o perioadă îndepărtată de alegerile prezidențiale, mai sunt 3 ani și jumătate și cu siguranță în 2023 va fi bătut în cuie candidatul.

" "
" "

În general, în toate țările democratice, președintele partidului este prima opțiune. Domnul Ciolacu este un președinte foarte democrat și mereu a spus că trebuie să meargă cel care are cele mai mari șanse.

Se intenționează și introducerea sistemului american, foarte democratic de primaries (n.r alegeri primare), adică toți membrii și votanții partidului să poată participa la această decizie care este cea mai importantă într-un partid, desemnarea candidatului la președinția României”, spune Dan Cristian Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *