Skip to content
Politică

PSD se pregătește de luptă. Când va fi discutată strategia pentru localele din 2016 și care e propunere lui Ponta către conducerea partidului

După consultările de la Cotroceni, premierul Victor Ponta a transmis, în cadrul unei conferințe de presă, că pe 7 mai PSD are Comitetul Executiv Național în cadrulcăruia se va discuta începerea strategiei pentru alegerile locale din 2016.

Victor Ponta a explica că la alegerile locale și parlamentare din 2016, vor avea candidați comuni PSD-UNPR.

„Pe 7 mai avem Comitetul Executiv National. Vom discuta deja inceperea strategiei pentru alegerile locale din 2016, pot sa va asigur doar ca vom avea la alegerile locale si parlamentare, e propunerea mea, candidati comuni PSD – UNPR.

Trebuie sa discutam care va fi modul de colaborare cu ceilalti aliati ai nostri si luni, la Parlament, vom invita toti parlamentarii care in 27 mai 2012 au facut posibila schimbarea Guvernului si inceputul punerii in aplicare a programului Uniunii Social Liberale, ce consider elementar in schimbarea Romaniei dar si ca moment de bilant la 3 ani de zile cu realizari si nerealizari. Acestea au fost lucrurile discutate”,  a precizat Victor Ponta.

Victor Ponta a transmis că va adresa o scrisoare Avocatului Poporului, lui Victor Ciorbea, pentru a avea un arbitru care să le spună cum să procedeze mai bine în viitor, cu referire la Ordonanța de Urgentă referitoare la modul de valorificare a imobilelor confiscate. Ponta a precizat că e foarte bine ca Avocatul Poporului să sesizeze Curtea Constituțională, care să spună dacă este bine sau nu.

„Sa se stabileasca daca acea reglementare e in conformitate cu Constitutia. Am luat acea decizie prin Ordonanta de Urgenta (n.r.: modul de valorificare a imobilelor confiscate), dar aceasta am emis-o pentru ca aceleasi organizatii nonguvernamentale ne acuzau ca nu luam masuri in privinta recuperarii prejudiciului dupa ce am luat masuri in privinta recuperarii prejudiciului, inteleg ca ei spun ca e neconstitutionala. E o reglementare noua, e foarte bine ca Avocatul Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala care sa spuna daca e bine sau nu. Sustin demersul organizatiilor nonguvernamentale si ne va ajuta pe toti sa stim daca am procedat bine. Pozitia Curtii Constitutionale va fi esentiala si voi adresa astazi o scrisoare domnului Ciorbea sa avem un arbitru care sa spuna cum sa procedam mai bine in viitor.”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a afirmat că relațiile între justiție trebuie făcute prin procurorul general, nu „orice fel de procuror se apuca sa ancheteze senatorii”.

 „Cand ma adresez Parlamentului orice membru o face prin mine, prim-ministru. Presedintele tarii face la fel. Asa incat relatiile intre justitie trebuie facute prin procurorul general, nu orice fel de procuror se apuca sa ancheteze senatorii. La asta m-am referit, mi se pare o chestie de bun simt, nu prin minciuna si manipulare „Ponta critica faptul ca se cere prin justitie nu stiu ce”, am vazut titlu la un post de televiziune si cred ca respectul intre cele 3 institutii ale statului este spre binele democratiei din Romania. Eu respect, Presedintele respecta, toti trebuie sa respectam.”,  a punctat premierul Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *