Skip to content
Politică

PSD și ALDE ar putea dispărea? Tribunalul București a acceptat procesul

cotidianul.ro

Cele două partide aflate la guvernare, PSD și ALDE, se află în pericol, întrucât se dorește desființarea acestor partide. Cum Tribunalul București a acceptat să judece cererea în acest sens, coaliția aflată la guvernare s-ar putea dizolva.

Mai precis, o româncă stabilităla Roma, Irina Chicoș, a inițiat o cerere de desființare a partidelor conduse de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, semnată ulterior de alți 80 de oameni. Tribunalul București ar fi acceptat să judece cererea, primul termen fiind chiar la începutul lunii următoare, conform B1.ro.

„Cererea de dizolvare PSD- ALDE depusă la Tribunalul Bucureşti (dosar 3721/3/2018) a fost acceptată iar primul termen de audienţă e pe 3 aprilie. Se pot alătura nouă prin Cerere de intervenţie toate persoanele, grupările civice, instituţiile care ne pot aduce noi declaraţii şi probe. Cred că acest proces devine necesar, mai ales după congresul PSD din 10 martie, unde am fost mai mult decât uimiţi de anunţurile făcute de liderii PSD, de mobilizarea forţelor de ordine, şi de îngrădirea accesului la zonele imediat apropiate”, a declarat Irina Chicoş.

În cerere se arată că: ”Au fost încălcate în mod flagrant prevederile art. 40 alin 2 şi alin 4 din Constituţia României care prevăd următoarele: “Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale”.

În plus, românca mai punctează că PSD şi ALDE duc un război împotriva statului de drept prin instabilitatea legislativă şi lipsa de predictibilitate a politicii generale economice şi legislative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *