Skip to content
Politică

PSD și ALDE vor să-i depășească pe tehnocrați. Cele mai proaspete cifre de la ANAF

profit.ro

Actualul guvern PSD-ALDE urmărește să depășească precedentul cabinet tehnocrat. Vedeți mai jos cele mai proaspete cifre anunțate de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Nivelul total al încasărilor bugetare comunicat de către Ministerul Finanțelor Publice (MFP) pentru acest an (212,5 miliarde de lei) este superior cu 6,5% realizărilor din 2016 (199,5 miliarde de lei), creșterea nivelului veniturilor bugetare bazându-se atât pe estimările de creștere economică (cu 5,2% față de anul precedent), cât și pe prognozele de creștere a Produsului Intern Brut (cu 7,5% fată de anul precedent), comunicate de către Comisia Națională de Prognoză (CNP), arată un comunicat al ANAF remis joi PSnews.ro.

Potrivit prevederilor legilor bugetare anuale pentru anul 2017, respectiv Legea bugetului de stat nr. 6 /2017 și Legea bugetului asigurarilor sociale nr. 7/2017, ANAF are atribuții de administrare și colectare pentru venituri bugetare în sumă totală de 208,5 mld.lei la care se adaugă încasările din taxa clawback și operațiunile de tip swap prevăzute în legile bugetare anuale în sumă totală de 4 mld. lei.

Colectarea volumului programat al veniturilor bugetare trebuie să se realizeze în condițiile aplicării legislației fiscale în vigoare pentru anul curent (care prevede reduceri ale unor cote de impunere, creșteri sau diminuări ale bazelor de impozitare, eliminări de taxe) și în concordanță cu măsurile adoptate prin Programul de Guvernare pentru anul 2017 și transpuse în reglementări legale valabile pentru acest an, se mai arată în comunicatul Fiscului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *