Skip to content
Politică

PSD și AUR s-au asociat cu antivacciniștii pentru a câștiga capital politic, susține Lucian Mîndruță: Iar poporul român a picat testul de inteligență și i-a crezut

PSnews.ro

Contactat de PS News, jurnalistul Lucian Mîndruță este de părere că România este una dintre puținele țări din Europa în care opoziția politică ”a îmbrățișat clar și evident” antivacciniști pentru a câștiga procente electorale. Pe de altă parte, susține ziaristul, și poporul român ”a picat testul de inteligență” și i-a crezut pe conspiraționiști, motiv pentru care campania de vaccinare a încetinit îngrijorător.

„Cine voia să se vaccineze a făcut-o până acum. Față de cum eram la început, în ianuarie, când eram prin primele locuri în Europa, acum suntem la coada clasamentului, doar Bulgaria și Letonia mai sunt în spatele nostru. Părerea mea este că cel mai bine a funcționat propaganda, dezinformarea și cred că, printre țările din Europa, suntem țara în care opoziția politică a îmbrățișat clar și evident antivacciniști și persoanele anti-mască de la bun început. La noi, opoziția politică s-a aliat cu virusul ca să dea o lovitură Guvernului fără să realizeze că în felul ăsta dă o lovitură și poporului român. Din păcate, și poporul român a picat la examenul acesta, la testul de inteligență dacă să creadă politicienii sau pe cei care în general îi mint. L-au mințit cu vaccinul și cu pericolele lui și poporul i-a crezut, din păcate. Cei care nu se vaccinează o fac din rațiuni politice, pentru că liderii lor politici le spun să nu o facă. Le spun deschis sau mai voalat, dintr-un motiv simplu, să nu sprijinim Guvernul și pentru a nu-i ieși treaba bine Guvernului.

Nici eu nu sunt un fan al Guvernului, dar cred că interesul național ar fi cerut să avem un consens. De la PSD l-am văzut doar pe domnul Rafila sprijinind campania de vaccinare și vreau să îl felicit, însă liderii politici ai partidului ar fi trebuit să meargă în teritoriu și să își cunoască oamenii. Indiferent de culoarea politică, politicienii ar trebui să convingă oamenii să se vaccineze pentru a scăpa odată. Dacă nu fac asta, ar fi într-adevăr o trădare de țară și o trădare a poporului român dincolo de lucrurile mici de partid. Asta cred”, spune Lucian Mîndruță.

Acesta este de părere că, pentru a convinge populația să meargă la vaccinare, este nevoie de o mai bună comunicare între toate formațiunile politice și populație.

„S-au vaccinat cei care erau pe lista de așteptare și cei care au sărit lista săptămâna trecută la maratonul de vaccinare. Avem în momentul acesta mai multe vaccinuri decât cetățeni doritori. Nu stăm bine. Trebuie să mărim ritmul vaccinării și trebuie să îi determinăm pe nehotărâți să se vaccineze.

Eu încă mai aștept maneaua lui Tzancă Uraganu. Felicit Guvernul că se duce în teritoriu cu toți miniștrii să stea de vorbă cu oamenii, dar cred că acest lucru trebuie făcut de absolut toate partidele politice. Aici lovitura pe care o dai nu e PNL-ului și USR-ului, dragi AUR și PSD, o dai propriului partid pe care pretinzi că îl iubești. Ajută-l să înțeleagă ce este bine pentru el, nu te folosi de ignoranță ca să te cațări spre putere, pentru că de data aceasta sacrifici vieți pentru acest scop!

Trebuie o campanie mai serioasă din partea tuturor românilor care cred că este important ca țara asta să iasă din așa ceva. Încă o dată: campania de vaccinare este un test de inteligență național, și din partea guvernanților, și din partea celor care comunică vaccinare, și din partea celor care sunt potențiali vaccinați sau vaccinați. Este un test pe care în momentul acesta riscăm să îl pierdem”, conchide jurnalistul.

 

 

1 comentariu la “PSD și AUR s-au asociat cu antivacciniștii pentru a câștiga capital politic, susține Lucian Mîndruță: Iar poporul român a picat testul de inteligență și i-a crezut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *