Skip to content
Politică

PSD și cauzele dezastrului de la prezidențiale. Jurnalistul Radu Tudor: Au căzut în populism-extremism-peremism, respins masiv de electorat

jurnalul.ro
" "

Klaus Iohannis a obţinut duminică, după cel de-al doilea tur de scrutin la alegeri prezidenţiale, încă un mandat pentru cinci ani la Cotroceni, după ce a reușit să o învingă pe contracandidata sa, Viorica Dăncilă. Potrivit datelor preliminare, Klaus Iohannis ar fi obținut 65,88%, în timp ce Viorica Dăncilă a luat restul de 34,12%.

Rezultatul final este de departe cel mai slab din istoria alegerilor prezidențiale post-decembriste pentru un candidat al PSD și el marchează continuarea trendului descendent pe care se află social-democrații, trend ce a început în primăvară cu alegerile europarlamentare, a continuat cu pierderea guvernării și în final cu scorul slab de la prezidențiale.

" "
" "

Jurnalistul Radu Tudor a enumerat pentru PSNews.ro câteva cauze care au dus la dezastruosul rezultat înregistrat de social-democrați. În viziunea acestuia, electoratul a respins masiv atitudinea populisto-extremistă a celor din PSD. Totodată, jurnalistul mutat atenția și asupra PNL, menționând că, acum, liberalii au ca scop repornirea economiei.

“PSD și-a bătut joc de propriul succes din noiembrie 2016, și-a dat jos propriile guverne și a căzut în populism-extremism-peremism respins, așa cum s-a văzut, masiv de electorat. Totodată, PSD a reușit performanța de a împânzi administrația centrală cu nulități și s-au mințit pe ei înșiși până au ajuns de la 46% la 22%, scor de partid, și la 33%, scor de prezidențiabil, cel mai slab din istoria PSD.

Dacă PSD și-a făcut-o cu mâna lui, să ne concentrăm atenția acum pe guvernul PNL. Răbdarea pentru ei nu va fi deloc lungă. Vor trebui să livreze rapid realizări, deoarece sunt la putere acum. Discursul cu PSD e de vină și greaua moștenire a trecut. Trebuie să pornească rapid discuții cu mari investitori occidentali, nu turci și chinezi, să repornească economia. Altfel, anticipatele se pot dovedi mai grele decât anticipează cei de la PNL”, a precizat Radu Tudor pentru PSNews.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *